Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че няма да е лесно

...
Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че няма да е лесно
Коментари Харесай

Няма да е лесно да се постигне компромис за Брекзит с лейбъристите

Британската министър-председателка Тереза Мей сподели, че няма да е елементарно да се реализира компромис за Брекзит сред ръководещите консерватори и опозиционните лейбъристи, само че и двете партии би трябвало да работят дружно за реализиране на задачата за излизане на Англия от Европейския съюз, съобщи Ройтерс.

Европейски Съюз се съгласи да отсрочи Брекзит с шест месеца, а Мей се пробва да се контракти с лейбъристите, с цел да получи утвърждение от Народното събрание за своята договорка за излизане на Англия от общността.

"Това не е естественият метод на протичане на английската политика... Постигането на съглашение няма да е елементарно, тъй като с цел да бъде сполучливо то, ще би трябвало и двете страни да създадат взаимни отстъпки ", съобщи Мей пред Народното събрание.

"Но без значение какъв брой огромно предизвикателство може да е това от политическа позиция, надълбоко имам вяра, че при тази неповторима обстановка, при която Камарата (на общините) е в невъзможност, е дълг и на двете предни скамейки да се стремят да работят дружно за реализиране на това, за което гласоподаваха британците ", сподели тя.

Мей прикани Народното събрание да се сплоти допустимо най-скоро към компромис за Брекзит, с цел да избегне присъединяване на Англия в европейските избори през май, показва Асошиейтед прес.

Тя сподели, че към момента се надява да може да бъде реализирано съглашение, макар че долната камара на Народното събрание три пъти отхвърли проекта й за Брекзит.
По думите й консерваторите не престават да водят градивни договаряния с лейбъристите и може да се стигне до съглашение, което да бъде подкрепено и от двете партии.

Ако този метод се провали, тя още веднъж даде обещание поредност от гласувания в Народното събрание по стеснен брой разновидности и се съгласи да одобри резултатите.
Мей съобщи, че знае, че Англия е "силно смутена " от това, че не е напуснала Европейски Съюз в точния момент, и прикани депутатите да "размишляват " през идната великденска почивка.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР