Британската лира може да бъде най-добре представящата се основна валута

...
Британската лира може да бъде най-добре представящата се основна валута
Коментари Харесай

Въпреки Брекзит: Добра прогноза за лирата

Британската лира може да бъде най-добре представящата се съществена валута през 2019 година, защото след разрешаването на Brexit това ще отстрани несигурността, която е надвиснала над английската стопанска система.

Ако предходната седмица е показателна за придвижването на лирата, чака се 2019 година да бъде доста добра за нея. Особено в границите на първите 180 до 200 дни би трябвало лирата да се показа сносно. Това мнение изрече Джонатан Морган, старши анализатор в Exchange Rates UK.

По отношение на определящите фактори при двойката евро-лира Морган счита, че извънредно значимо ще бъде представянето на английската стопанска система. Но не мисля, че тя ще има толкоз огромно въздействие върху вероятностите за Еврозоната. Положителните настроения или вероятности в Еврозоната като цяло ще се отразят доста по-сериозно на лирата, както и негативите, посочи анализаторът.

Той има позитивни упования за двойката долар-лира, откакто бе достигнато основно равнище от 1,30 лири за $. Морган подсети, че лирата е третата по величина аварийна валута на планетата и както и в исторически проект, по този начин и в този момент е много постоянна валута.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР