Британската кралица Елизабет Втора заяви, че е била трогната и

...
Британската кралица Елизабет Втора заяви, че е била трогната и
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II: Почувствах смирение и бях дълбоко трогната

Британската кралица Елизабет Втора съобщи, че е била трогната и е почувствала примирение пред големия брой хора, взели участие в тържествата за навършването на 70 години от възкачването ѝ на престола, съобщи Ройтерс.

"Когато стане дума за отбелязването на 70-годишнината като ваша кралица, няма указания за следване. За пръв път се случва. Но аз почувствах примирение и бях надълбоко трогната, че толкоз доста хора излязоха по улиците за честването на моя платинен празник ", съобщи в официално съобщение Елизабет.

"Въпреки че не съумях да взема персонално присъединяване във всяка демонстрация, сърцето ми бе с всички вас. Оставам ангажирана да ви послужвам по най-хубавия вероятен метод, с поддръжката на моето семейство ".

Кралицата се появи на балкона на Бъкингамския замък в последния ден от тържествата по случай платинения празник

В последния ден от тържествата кралица Елизабет Втора се появи за малко на балкона на Бъкингамския замък, с цел да поздрави събралото се начело голям брой. Това стана в последния ден от тържествата по случай навършването на 70 години от възкачването ѝ на престола.

Облечена в зелено, 96-годишната кралица, която отсъства от множеството прояви за платинения празник, излезе на балкона, съпроводена от сина си Чарлз, внука си Уилям, от техните съпруги и деца. След това прозвуча английският химн "Бог да пази кралицата ".

Тя помаха на хилядите хора, събрали се пред двореца в края на парада, кулминационна точка на четирите дни тържества, след което се прибра постепенно вътре.

В парада взеха присъединяване над 100 национални звезди като артиста Ед Шийран и някогашния футболист Гари Линекер, заяви Ройтерс.

Елизабет Втора ограничи изявите си през последните месеци поради проблеми с ходенето. До неделя тя се бе появила единствено два пъти по време на 4-дневната празнична стратегия.

Елизабет Втора се възкачва на престола през 1952 година, когато е на 25-годишна възраст. Тя е най-дълго царувалият английски монарх.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР