Британската кралица Елизабет II отдаде почит на покойния си съпруг

...
Британската кралица Елизабет II отдаде почит на покойния си съпруг
Коментари Харесай

Кралица Елизабет разчувства света, посвети коледната реч на ...

Британската кралица Елизабет II отдаде респект на починалия си брачен партньор принц Филип в първото си коледно послание след неговата гибел на 9 април 2021 година

„ Коледа може да бъде тежка за тези, които са изгубили обичани хора. Тази година разбирам изцяло за какво “, обърна се към нацията Елизабет II в коледната нощ.

В извънредно персоналното си изказване тя разказа принц Филип като собствен „ обичан “ и „ незаместим “ и сподели, че е почувствала наличието му по празниците.


Кралицата беше облечена в червен пуловер и беше сложила огърлица към врата си. Зад нея грееха светлините на коледната елха, а на бюрото начело се виждаше нейна фотография с починалия херцог на Единбург, с кого живееха дружно в продължение на 73 години. Елизабет беше поставила същата сапфирена брошка, с която е и на фотографията. Носила я е и по време на медения месец с принца.

„ Този своеволен, ученолюбив искра, беше също толкоз ослепителен в края, колкото и когато го погледнах за първи път “, сподели тя за фрагмента, сниман на „ диамантената “ им женитба през 2007 година

„ Но животът, несъмнено, се състои от крайна част, по този начин както и от първи срещи. Колкото да липсва на мен и моето семейство, знам, че той би желал ние да се насладим на Коледа “, добави кралицата и напомни способността на Филип „ да изстисква занимателното от всяка обстановка “.

След още една година, която мина под знака на пандемията Covid-19, Елизабет II загатна какъв брой значими са фамилният уют и фамилните обичаи като „ гледане на обичан филм, чийто свършек ни е добре прочут “.

Речта на Елизабет акцентира значимостта на „ предаването на щафетата “ към идващото потомство в година, в която кралицата (на 95 г.) изпитваше доста здравословни проблеми. Коледното ѝ послание от замъка Уиндзор беше най-дългата ѝ демонстрация пред камера, откогато през есента отсрочи няколко събития, написа " Булевард България ".

Тя похвали работата на принц Чарлз и принц Уилям на международната среща за климата COP26 в Глазгоу и тяхната позиция за отбрана на околната среда.

Елизабет II насочи взор и към Платинения празник, който я чака през 2022 и който ще означи 70-годишнината от нейното ръководство. Според кралицата той ще донесе „ възприятие на единодушие “ и опция да се направи равносметка на „ големите промени “ през всички тези десетилетия.

По време на обръщението ѝ бяха показани фрагменти на кралското семейство от събития през 2021, само че не бяха упоменати имената на принц Хари и Меган Маркъл, нито на принц Андрю.

Заради разпространяването на разновидността „ Омикрон “ на ковид кралицата остава в Уиндзор тази Коледа, а не в Сандрингам, където по принцип прекарва празника. Въпреки това Елизабет не беше измежду членовете на монархическата фамилия, които участваха на утринната църковна работа в параклиса „ Сейнт Джордж “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР