Британската кралица Елизабет II официално е дала съгласието си нейният

...
Британската кралица Елизабет II официално е дала съгласието си нейният
Коментари Харесай

Елизабет II даде благословията си на принц Хари с този документ

Британската кралица Елизабет II публично е дала единодушието си нейният внук принц Хари да се венчае за американската актриса Меган Маркъл. Документът с кралската благословия е с дата 14 март и върху него е се вижда персоналният автограф на Елизабет.

Той е написан на ръка от канцеларията на нейно величество, върху веленова хартия, употребена единствено за най-важните държавни документи.



Украсата му вплита английски и американски знаци, оповестяват английските медии.

Сред тях се открояват червен змей — знак на Уейлс, както и флорални претекстове, символизиращи четирите народи в Обединеното кралство: роза за Англия, праз лук за Уелс, магарешки трън за Шотландия и детелина за Северна Ирландия. Освен тях, измежду детайлите в украсата се виждат още и детайли, отличаващи фамилията на Хари по майчина линия, както и знамето на Общността на нациите — организация, в която членуват 53 страни и за която през април кралицата номинира Хари за дипломат на младежта.



Документът е подпечатан с огромния щемпел на Обединеното кралство, който се употребява при кралско утвърждение на най-важните държавни документи и на него се вижда подписът на кралицата.



Принц Хари и Меган Маркъл ще получат кралския документ малко след сватбата, която ще се състои на 19 май в параклиса "Сейнт Джордж " в двореца Уиндзор.



Според нов закон за унаследяване на короната, влезнал в действие през 2015 година, шестимата първи наследници за трона би трябвало да получат единодушието на монарха, с цел да могат да се оженят. Хари е шестият след татко си принц Чарлз, брат си принц Уилям и племенниците си принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи.

До грандиозното събитие остават броени дни и английската столица към този момент е цялостна с туристи, пристигнали да гледат церемонията.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР