Британската компания за проектиране на чипове Arm Holdings обяви, че

...
Британската компания за проектиране на чипове Arm Holdings обяви, че
Коментари Харесай

Компанията за проектиране на чипове Arm съкращава до 15% от служителите си

Британската компания за планиране на чипове Arm Holdings разгласи, че възнамерява да понижи броя на чиновниците си с до 15%.

Съкращенията идват единствено месец, откакто договорката за придобиването на Arm от щатския производител на чипове Nvidia против 40 милиарда $ пропадна.

Ако предлагането бъде утвърдено, множеството от засегнатите работни места ще бъдат във Англия и в Съединени американски щати, оповестиха от основаната в Кеймбридж компания.

Дизайните и плановете на чипове на Arm се дават под лиценз на марки, като Apple и Samsung, и се употребяват в множеството смарт телефони и други артикули по света.

Arm има към 6 400 чиновници в международен мащаб.

Милиони софтуерни артикули разчитат на компютърни чипове, само че сега в света не се създават задоволително за облекчаване на търсенето.

Със скока на продажбите на разнообразни устройства по време на пандемията, стоковите ресурси от чипове понижиха, което докара до усложнения със задоволяването на търсенето.

Собственик на Arm е японската компания Softbank, която я закупи през 2016 година за 32 милиарда $ и планираше да я продаде на Nvidia за 40 милиарда $.

Миналия месец обаче SoftBank се отхвърли от продажбата, като уточни като причина регулаторни спънки и разгласи, че ще листва компанията на борсата Nasadaq в Съединени американски щати, напомня BBC.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР