Британската компания за потребителски стоки Unilever е решена да продължи

...
Британската компания за потребителски стоки Unilever е решена да продължи
Коментари Харесай

Unilever продължава опитите за разширяване на бизнеса чрез придобиване

Британската компания за потребителски артикули Unilever е решена да продължи опитите си за разширение на бизнеса посредством придобиване на друга компания, излиза наяве от нейно известие. Преди няколко дни Unilever насочи оферта за потребителското поделение на GlaxoSmithKline (GSK) на стойност 50 милиарда паунда, само че тя беше отхвърлена.

Все още не е ясно дали британската компания ще направи ново, по-добро предложение към GSK. Дори и това да не се случи, то тогава компанията ще търси други благоприятни условия на пазара. " Бордът заключи, че бъдещата стратегическа посока на Unilever се крие в разширение на наличието в региона на здравето, хубостта и хигиената ", се споделя в известието. В случай че придобиване на друга компания стане действителност, то британската компания възнамерява да се освободи от хранителни марки, които не се показват на мечтаното равнище. " Съветът също по този начин заключи, че огромните придобивания би трябвало да бъдат съпроводени от ускорена продажба на марки и бизнеси с по-нисък напредък ", прибавят от компанията.

GSK има предпочитание да се раздели с подразделението за потребителски артикули, като пред компанията има две благоприятни условия. Първата е то да бъде преструктурирано в самостоятелна компания, като това, наподобява, е желанието на изпълнителния шеф Ема Уолмсли. Инвеститори в GSK, измежду които и американската капиталова компания Elliot Management, са последователи на втория вид - дивизията за потребителски артикули да бъде продадена.

Според Лаура Хой, която е анализатор в компанията за финансови услуги Hargreaves Lansdown, шансът Unilever да насочи нова оферта е забележителен. " Въз основа на новата стратегическа посока на Unilever, която включва нараснал фокус върху растежа в сегментите на опазването на здравето, хубостта и хигиената, може да има още едно предложение, което да се създава сега ", декларира пред BBC Хой. " Групата споделя, че ще се насочи към благоприятни условия за придобиване в пространството и по-привлекателна опция от тази няма ", добави тя. Експерти считат, че офертата на Unilever е под пазарната стойност на потребителския отдел на GSK.
Реклама
Рейтинговата организация Fitch насочи предизвестие към Unilever, че в случай че договорката стане факт, то британската компания ще загуби кредитния си рейтинг. Fitch пресметна, че предлагането за подразделението GSK би довело до равнища на чистия дълг на компанията, еквивалентни на 4.5 до 5 пъти облагата преди облагане с налози. Според специалисти от организацията понижаване на рейтинга на компанията от A на ВВВ би било неизбежно. Това е по този начин поради надвишаването на прага от дълг, който е 3.3 пъти по-висок от облагите преди облагане с налози. Съществува и опция за в допълнение намаление, само че това би се случило едвам в случай че компанията направи още придобивания, усили дивидентите, които би изплатила, и вероятно продаде активи.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР