Британската компания за битова техника Dyson, известна с прахосмукачките си,

...
Британската компания за битова техника Dyson, известна с прахосмукачките си,
Коментари Харесай

Производител на прахосмукачки се захваща с електромобили

Британската компания за битова техника Dyson, известна с прахосмукачките си, създава цяла гама електрически автомобили. Производството им ще стартира през 2020 година в нов цех в Уилтшър, Югозападна Англия, оповестява Auto Express.

По думите на създателя на компанията Джеймс Дайсън в плана ще бъдат вложени £2 милиарда (€2.27 млрд.). Половината от сумата ще бъде изразходвана за проектирането на самите електрически автомобили, а остатъка - за разработка и серийно произвеждане на твърдотелни батерии за тях.

Новото дружество ще сътвори 400 нови работни места. От Dyson към този момент наемали личен състав. Дайсън признава, че работи по плана към този момент две години и половина, само че към момента няма подготвен първообраз. Изобретателят прави прилика с преситения пазар, когато взема решение да пусне революционната си прахосмукачка, и се надява да има същия шанс с новото начинание.

"Няма да сме цялостни новаци, озовали се в света на електрическите автомобили в последния миг. Интересувам се от кои на ток още от 1998 година Тогава тази тематика не беше толкоз съвременна. Разочарован съм, че нито един от огромните автопроизводители не се зае съществено с електрически автомобили, до момента в който разкритията за дизеловите измами не ги принудиха ", декларира Дайсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР