Британската компания за авиационни услуги Menzies Aviation навлиза на карго

...
Британската компания за авиационни услуги Menzies Aviation навлиза на карго
Коментари Харесай

Британска авиокомпания стъпва на карго пазара в България

Британската компания за авиационни услуги Menzies Aviation навлиза на карго пазара в България. Това се случва посредством съглашение за придобиване на мажоритарен дял в българката „ Карго Хендлинг Сървисиз “, основана на Летище София, оповестява SeeNews, базирайки се на публична информация от компанията.

Очакваме с неспокойствие да работим с нашите нови сътрудници и в дълготраен проект да увеличим наличието си на Летище София “, сподели изпълнителният вицепрезидент за Европа на Menzies Aviation Мигел Гомес Сюнесон.

Стратегическата инвестиция, чиято стойност не се показва, е в сходство с задачата на компанията да форсира растежа посредством разширение на своя бизнес с въздушни товарни транспорти и нахлуване на нововъзникващите авиационни пазари, се показва в прессъобщение.

Според годишния обзор и отчета за устойчивостта на Menzies Aviation, нейната активност в Европа образува 29% от общите доходи – число, за което компанията се надява да нарасне със стъпването на 50-ото европейско летище. Menzies в допълнение акцентират ролята си на световен транспортьор на „ високостойностни и сериозни товари “, като единствено през 2022 година е обработила към 2 милиона тона товари.

„ Карго Хендлинг Сървисиз “ ще одобри марката Menzies и нейните стандарти и системи. Споразумението уголемява наличието на английската компания до 50 летища в 17 страни.

Радваме се, че Menzies Aviation разшириха наличието си в България и чакаме с неспокойствие да ги подкрепим да развият бизнеса си. София е основно стратегическо място и съм сигурен, че Menzies ще успее тук “, разяснява Тим Буисерет, търговски шеф, Британско посолство в София.

Основана през 2016 година, CHS разполага с три склада на Терминал 1 на летището, както и особено място за предпазване на скъпи артикули и стаи с следена температура. Компанията предлага депозиране, обработка на импорт и експорт, обработка на поща и предпазване при следена температура.

Със седалище в Лондон, Menzies Aviation стартира своята история с бизнес за разпространяване на книги и вестници от 19-ти век на John Menzies & Co, която бе листвана на Лондонската фондова борса, до момента в който не бе добита предходната година от кувейтската група за услуги Agility. Menzies, която ще резервира марката си, е в развой на обединение с дъщерното сдружение на Agility National Aviation Services, като задачата е ускорение на растежа.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР