Британската компания за атракциони Merilin Еntertainments, която притежава музеите Мадам

...
Британската компания за атракциони Merilin Еntertainments, която притежава музеите Мадам
Коментари Харесай

Lego купува собственика на музея Мадам Тюсо“ Merilin Entertainments

Британската компания за атракциони Merilin Еntertainments, която има музеите " Мадам Тюсо " се съгласи да стане част от фамилията на Lego и частната капиталова компания Blackstone Group. Сделката прави оценка Merilin, дружно с дълга, който има, на 6 милиарда паунда или 7,6 милиарда $.

Акциите на английската компания за атракциони, която ръководи и доста тематични паркове на Lego, се правят оценка на 455 пенса за всяка, като общата стойност е 5,905 милиарда паунда, написа CNBC.

Това ще бъде една от най-големите покупко-продажби с частен капитал в Европа през последните години. Очаква се акциите на Merilin, които затвориха на 395 пенса във вторник, да се покачат с 12% до 15% в петък.

Merlin Entertainments ще бъде на половина благосъстоятелност на Kirkbi, частната капиталова компания на притежателите не Lego - семейство Кристиансен и на половина на групата Blackstone и канадския пенсионен фонд CPPIB.

" След редица оферти, които не сме желали и, към които не сме имали интерес и по тази причина сме отказали, самостоятелните шефове на Merilin считат, че тази договорка може да докара до висока възвръщаемост за вложителите ", съобщи президентът на английската компания за атракциони Джон Съдърланд.

По проект договорката би трябвало да бъде финализирана през четвъртото тримесечие на 2019 година.

Придобиването идва малко откакто огромният вложител ValueAct Capital прикани Merlin да премине от обществена към частна компания, защото съгласно вложенията, от които има потребност това е по-добрият вид за нея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР