Британската изследователска група Brand Finance представи тазгодишното издание на класацията

...
Британската изследователска група Brand Finance представи тазгодишното издание на класацията
Коментари Харесай

Най-ценните национални брандове за 2021 г.

Британската изследователска група Brand Finance показа тазгодишното издание на класацията си за най-ценните национални марки в света.

От BF показват, че ТОП 100 на най-ценните национални марки в света са добавили 7% към цената си спрямо 2020 година, което илюстрира продължаващото възобновяване от пандемията от COVID-19, която докара до забележителен спад в цената на националните марки по отношение на 2019 година

Общата стойност от 90,8 трлн. $, регистрирана тази година, е със 7% по-ниска спрямо 2019 година

„ За разлика от предходните стопански сривове, възобновяване този път е неравно и зависи от комбинацията от първичната реакция към пандемията от COVID-19 и триумфа на акциите за имунизация. Брандовете стартират да наближават равнищата си от преди пандемията, само че резултатите варират съществено, като на някои страни може да им отнеме години да се възстановят изцяло “, разяснява основният изпълнителен шеф на Brand Finance Дейвид Хей

На първо място за поредна година е Съединени американски щати, като от компанията правят оценка цената на националния бранд на най-голямата стопанска система в света на 24,8 трлн. $, което е с над 1 трлн. повече спрямо предходната година.

Всъщност, в топ 10 на класацията няма смяна спрямо 2020 година

На втора позиция е Китай с народен бранд на стойност от 19,9 трлн. $. Следват Япония (4,2 трлн. долара), Германия (4,3 трлн.) и Англия (3,7 трлн.). Топ 10 допълват Франция (3 трлн.), Индия (2,2 трлн.), Канада (2,1 трлн.), Италия (2 трлн.) и Южна Корея (1,7 трлн.).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР