Британската икономика е отбелязала най-големия си спад за повече от

...
Британската икономика е отбелязала най-големия си спад за повече от
Коментари Харесай

COVID е сринал британската икономика до 300-годишно дъно -

Британската стопанска система е отбелязала най-големия си спад за повече от 300 години през 2020 година, когато понесе удара на пандемията от COVID-19. Това демонстрират обновени през днешния ден публични данни, представени от Ройтерс.

Брутният вътрешен артикул (БВП) е намалял с 11% през 2020 година, заяви Службата за национална статистика. Това е по-голям спад спрямо която и да е от предходните му оценки и е най-големият спад от 1709 година насам, видно от историческите данни, поддържани от Английската централна банка.

Първоначалните оценки на националната статистика сочеха 9,3% спад през 2020 година – най-големият от времето директно след Първата международна война.

Съсредоточаването в коронавирусната пандемия е влошило рутинните грижи, предоставяни от Националната здравна работа на Англия.

Британската стопанска система означи доста възобновяване предходната година и през ноември 2021 година тя доближи равнищата си от преди пандемията. Но бързо растящата инфлация значи, че Банката на Англия чака стопанската система да се върне в криза по-късно тази година.

Актуализирани данни за растежа за 2021 година и първата половина на 2022 година се чакат на 30 септември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР