Британската икономика е на път да излезе от плитката рецесия,

...
Британската икономика е на път да излезе от плитката рецесия,
Коментари Харесай

Британската икономика излиза от рецесията

Британската стопанска система е на път да излезе от плитката криза , откакто производството набъбна за втори следващ месец през февруари, а показанията за януари бяха ревизирани нагоре, демонстрират публични данни в петък, представени от Ройтерс.

Брутният вътрешен артикул набъбна с 0,1% на месечна база през февруари, както се очакваше в анкета на Ройтерс измежду икономисти.

Отчитането за януари беше ревизирано, с цел да покаже растеж от 0,3%, по отношение на 0,2% по-рано, заяви Службата за национална статистика (ONS).

Данните удостоверяват, че английската стопанска система е почнала 2024 година на по-силна основа , като тримесечният междинен ритъм на напредък се увеличи до 0,2% през февруари от нула през януари - най-високото сходно четене от август.

Цифрите евентуално ще поддържат внимателния звук на Bank of England по отношение на вероятностите за понижаване на лихвените проценти, като стопанската система е на път леко да надвиши упованията на централната банка за 0,1% напредък през първото тримесечие.

през втората половина на предходната година, оставяйки премиера Риши Сунак пред предизвикването да увери гласоподавателите, че стопанската система е в сигурност преди изборите, предстоящи по-късно тази година.

" Тези числа са предстоящ знак, че стопанската система се обръща ", сподели министърът на финансите Джеръми Хънт в отговор на данните от петък.

Опозиционната Лейбъристка партия, която има забележителна преднина в изследванията на публичното мнение, сподели, че Англия е в по-зле с невисок напредък след 14 години консервативно държавно управление.

Проучванията на бизнеса демонстрират, че растежът е траял през март.

ONS сподели, че Англия към този момент може да избегне рецесията, даже в случай че Брутният вътрешен продукт се свие внезапно през март с към 1% - в случай че приемем, че няма проверки на данните от предходните месеци.

Въпреки неувереното възобновяване, Брутният вътрешен продукт остава под равнището си от юни 2023 година, преди последния спад, и остава като цяло неизменен от началото на 2022 година

Икономическото произвеждане е с 0,2% по-ниско от равнището си през февруари 2023 година - малко по-добро от разликата от 0,4%, планувана от икономистите.

Секторът на услугите, който господства в стопанската система, набъбна с 0,1% на месечна база през февруари, както се очакваше. Производствената продукция обаче надвиши прогнозите, нараствайки с 1,2% на месечна база. Строителството потъна с 1,9%, най-големият спад от малко повече от година.
 Инфлацията в Германия през март се намали до 2,3%
Инфлацията в Германия през март се намали до 2,3%

В Еврозоната се чака инфлация от 2,6%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР