Британската хранително-вкусова промишленост е на ръба на колапса заради нарастващите

...
Британската хранително-вкусова промишленост е на ръба на колапса заради нарастващите
Коментари Харесай

Великобритания я заплашва глад след прекъсване на връзките с Русия

Британската хранително-вкусова индустрия е на ръба на колапса поради възходящите разноски за сила на фона на антируските наказания, написа вестник The Telegraph.

По-рано CF Fertilizers разгласи затварянето на най-големия цех в страната покрай град Честър, който дава на селскостопанските производители азотни торове. От организацията разясниха, че към този момент не могат да си разрешат да поддържат предприятието на фона на внезапно покачващите се цени на газа и високите екологични налози.

Заместник-главата на Националния съюз на фермерите (NFU) Том Брадшоу съобщи, че новината за прекъсването на завода е още един удар за английските фермери, които към този момент страдат от необикновено високата инфлация.

Според специалиста от Конфедерацията на селскостопанската индустрия Джо Гилбъртсън, неналичието на азотни торове ще се отрази на цената на млякото, месото и хляба. Вносът на зърно в този момент е извънредно сложен заради утежняването на украинската рецесия, сподели той.

Според специалисти от NFU високата цена на тора няма да разреши развъждането на задоволително пшеница за производството на брашнени артикули. Цената на суровините се е повишила от 200 паунда на звук преди пандемията до към 625 паунда през последните месеци.

Главата на Националния съюз на фермерите Майнет Бътърс добави, че обстановката се утежнява от неприятната годишна продукция в Китай, както и от възбраната за експорт на зърно от Индия. Освен това пазарът е в извънредно мъчно състояние заради неналичието на доставки от Русия и Украйна, които заемат 30% от този пазар, написа изданието.

Източник: NEWSFRONT
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР