Британската Holland & Barrett, най-големият търговец на хранителни добавки, витамини,

...
Британската Holland & Barrett, най-големият търговец на хранителни добавки, витамини,
Коментари Харесай

Една от най-големите вериги за хранителни добавки в Европа планира магазини в България

Британската Holland & Barrett, най-големият търговец на хранителни добавки, витамини, минерали и натурална козметика във Англия и измежду най-големите в Европа, ще стъпи публично в България. Досега продуктите на компанията бяха налични на българския пазар посредством представители.

Сега марката, учреден през 1870 година, възнамерява да отвори общо 120 магазина на три пазара в Югоизточна Европа — България, Румъния и Гърция. Обектите ще работят под франчайз съглашение с известната у нас гръцка компания Fourlis. Последната има 50 % от South Ring Mall Sofia, както и франчайза на IKEA и Intersport в България и други страни в района.
 Дрогерии, спортни магазини, супермаркети ще продължат експанзията си у нас и през 2022-а
Дрогерии, спортни магазини, супермаркети ще продължат експанзията си у нас и през 2022-а

130 000 кв. м са в градеж или на стадий обмисляне

" Денят е доста значим за нашата група, защото старираме активност в един от най-динамичните и бързо растящи ритейл браншове. Развълнувани сме, че това ще се случи посредством стратегическо партньорство с Holland & Barrett, една от най-големите ритейл вериги в региона на бранша на здравето и хубостта ", съобщи Василис Фурлис, президент на Fourlis.

По информация от гръцките медии следва отварянето на 3-4 магазина през актуалната година в Атина и евентуално Солун. Първите обекти в Румъния ще бъдат открити през 2023 година, а по-късно такива ще се появят и в България.

Fourlis осъществя €316,5 млн. доходи през първите девет месеца на 2021 година, растеж от 13,3 % по отношение на същия интервал на миналата година. Електронните продажби възлизат на €60,2 млн., растеж от 54,4 %. Чистата облага е €8 млн.

Приходите на групата от франчайза на IKEA, под който оперират 10 магазина в Гърция, Кипър и България, порастват до €193,87 млн., а от Intersport — €122,73 млн.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР