Британската GSK Plc (GlaxoSmithKline) ще плати 2 млрд. долара за

...
Британската GSK Plc (GlaxoSmithKline) ще плати 2 млрд. долара за
Коментари Харесай

GlaxoSmithKline купува за 2 млрд. долара фармацевтична компания заради ново лекарство

Британската GSK Plc (GlaxoSmithKline) ще заплати 2 милиарда $ за канадската биофармацевтична компания Bellus Health Inc., която създава лекарство за лекуване на рефрактерна хронична кашлица.

Сделката ще се реализира посредством изкупуване на акции на цена от 14,75 $ за акция на Bellus - два пъти повече от междинната цена на компанията през последните 30 дни, се споделя в изказване на GSK.

Bellus чака новото ѝ лекарство да бъде утвърдено от регулаторните органи и да бъде пуснато на пазара през 2026 година В момента клиничните изпитвания на лекарството са в трета фаза. Придобиването на Bellus ще стартира да въздейства позитивно върху облагите на GSK от 2027 година, се споделя в прессъобщението. Британската компания вижда капацитет за доста нарастване на продажбите от 2031 година Страните възнамеряват да приключат договорката през третото тримесечие на 2023 година или по-рано. Акциите на GSK изгубиха 0,3% по време на търговията във вторник. От началото на тази година цената им е повишена с близо 5%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР