Британската фармацевтична компания GSK обяви, че нейната терапия на базата

...
Британската фармацевтична компания GSK обяви, че нейната терапия на базата
Коментари Харесай

Лекарството на GlaxoSmithKline действа и срещу Омикрон

Британската фармацевтична компания GSK разгласи, че нейната терапия въз основата на антитела против Covid-19, създадена с американския сътрудник Vir Biotechnology, е ефикасна против всички разновидности на новия вид на ковид Омикрон. Компанията се позова на нови данни от изследвания в ранен стадий, предава cincodias.elpais.com. 

Данните, които занапред ще бъдат оповестени в рецензирано здравно списание, демонстрират, че лекуването с моноклонални антитела - Сотровимаб (Sotrovimab) е дейно против всички 37 разпознати досега разновидности в шиповия протеин на Омикрон, се показва в изказването на GSK.

Миналата седмица други предклинични данни демонстрираха, че лекарството е работило против основни разновидности на разновидността на Омикрон. Сотровимаб (Sotrovimab) е планиран да се свързва с шиповия протеин на повърхността на ковид, само че е открито, че Омикрон има извънредно огромен брой разновидности в този протеин. 

„ Тези предклинични данни показват капацитета нашата терапия с моноклонални антитела да бъде ефикасна против най-новия вид Омикрон, в допълнение към всички разновидности, които провокират безпокойствие, съгласно определението на Световната здравна организация и с неспокойствие чакаме да обсъдим тези резултати с регулаторните органи по целия свят ", сподели основният теоретичен шеф на GSK Хал Барън. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР