Британската авиокомпания Monarch Airlines прекрати всичките си полети поради икономически

...
Британската авиокомпания Monarch Airlines прекрати всичките си полети поради икономически
Коментари Харесай

Британска авиокомпания фалира

Британската самолетна компания Monarch Airlines приключи всичките си полети заради стопански усложнения. Близо 110 000 души, намиращи се зад граница, ще би трябвало да бъдат превозени с други самолетни компании. Над 300 000 резервации са анулирани, заяви Управлението за гражданска авиация на Обединеното кралство.

„ Това е най-голямата самолетна компания, която не е била под външен контрол”, означават от Управлението. От там оповестяват, че английското държавно управление се е обърнало с молба към ведомството да даде над 30 самолета, с които засегнатите да могат да превозени до Острова. По информация на Министерството на превоза, английските управляващи са почнали най-голямата в спокойно време интервенция по връщане на потърпевши от банкрута пасажери във Англия.

2017-а се обрисува като годината на банкрутите на редица европейски самолетни компании. През лятото Air Berlin, която е втора в класацията на най-големите авиопревозвачи в Европа прекрати активност, защото Etihad Airways спря да я финансира. Националния транспортьор на Италия – Air Italia, също беше разгласен за продажба. А преди няколко седмици нискотарифната Ryanair стартира да анулира по 40-50 полета дневно, заради дефицит на водачи, които да ги осъществят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР