Британската авиокомпания EasyJet свали от борда на един от самолетите

...
Британската авиокомпания EasyJet свали от борда на един от самолетите
Коментари Харесай

Самолет на EasyJet не успя да излети от Испания, защото… бил прекалено тежък

Британската самолетна компания EasyJet смъкна от борда на един от самолетите си повече от дузина пасажери, защото машината се оказала „ над допустимото тегло “ и не можела да излети.

Моментът беше запечатан на видео, оповестено в обществената мрежа TikTok от Райън Уилямс (@razza699).

„ Easyjet помоли пасажерите да слязат от самолета, защото беше прекомерно тежък за политане “, гласи описанието на клипа.

Говорител на EasyJet сподели пред Newsweek, че 19 пасажери на полет EZY3364, който е изпълнявал курс от испанския остров Лансароте до Ливърпул, Англия на 6 юли, „ непринудено са поискали да пътуват с по-късен полет вследствие на това, че самолетът е надвишил рестриктивните мерки за тегло за метеорологични условия. “

„ Това е рутинно оперативно решение при тези условия и са въведени ограничавания за тежестта за всички самолетни компании от съображения за сигурност “, изясняват от компанията. „ В случай, че даден полет надвишава рестриктивните мерки за тегло, молим пасажерите непринудено да се трансферират гратис на по-късен полет, което се случи в този случай, а на доброволците се дава отплата в сходство с наредбите. “

Службата за гражданска авиация на Обединеното кралство (CAA) изяснява, че пасажерите могат да бъдат „ помолени или принудени да се откажат “ от мястото си в самолета в избрани обстановки.

Това може да се случи, когато даден полет е бил продаден, без да се отчетат всички следващи фактори, като да вземем за пример да се появят безусловно всички пасажери, резервирали място или потреблението на по-малък аероплан от плануваното, споделят от CAA.

@razza699 This is madness
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР