Британската аукционна къща Силвърстоун ще проведе търг в края на

...
Британската аукционна къща Силвърстоун ще проведе търг в края на
Коментари Харесай

Продава се VW-то на Стивън Хокинг

Британската аукционна къща Силвърстоун ще организира търг в края на август, на който ще бъде пуснат за продажба Volkswagen Caravelle от 1988 година, благосъстоятелност на известния физик теоретик Стивън Хокинг.

Освен за всекидневен превоз, ученият употребява микробуса като брачен автомобил. Специално за англичанина, който заради тежко заболяване беше прикрепен към инвалидна количка, колата получава редица усъвършенствания.

`Продава

През 1963 година Стивън Хокинг е диагностициран със заболяване на двигателния неврон, което значи, че може да се движи единствено в инвалидна количка. За да пътува на дълги дистанции, въпросният Volkswagen Caravelle е оборудван с рампа, която разрешава на учения да влиза и излиза от микробуса самичък.

Освен това колата е оборудвана със специфични стойки, които фиксират стола по време на шофиране. За да бъде комфортно да се транспортира учения, оборудването на Caravelle е планувано с автоматизирана скоростна кутия.
`Продава

С течение на времето тежката болест прогресира, тъй че Хокинг се нуждае от по-голяма инвалидна количка, която не се побира в микробуса. заради тази причина ученият предава Caravelle на племенника си, който употребява колата още доста години.

През 2018 година именитият физик умря. Сега роднината му счита да се раздели с колата. От аукциона не са оповестили начална цена за VW-то на Стивън Хокинг, само че се чака да има сериозен интерес към возилото.
`Продава

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР