Британската актриса и носителка на Оскар Оливия Колман каза, че

...
Британската актриса и носителка на Оскар Оливия Колман каза, че
Коментари Харесай

Актриса: Щяха да ми плащат много повече, ако се казвах Оливър

Британската актриса и носителка на " Оскар " Оливия Колман сподели, че щяха да й заплащат " доста повече " за филмите, които снима, в случай че беше мъж.

" Напълно съм наясно, че в случай че бях Оливър Колман, щях да спечелвам... доста повече, в сравнение с в този момент “, сподели тя пред CNN.

" Знам за едно противоречие в заплащането, което беше 12 000% разлика. Направете си сметката. “

Въпросът за равното възнаграждение в Холивуд избухна преди десетилетие, само че последният топ 10 лист на най-добре платените артисти включва единствено две дами.

Колман сподели: " Изследванията сочат, че дамите постоянно са привличали огромни бокс офис облаги. "

" Не ме карайте да стартирам с разликата в заплащането, само че мъжете артисти получават повече възнаграждение, тъй като ръководителите твърдяха, че мъжете артисти притеглят публиката. И в действителност това не е правилно от десетилетия. "

" Но към момента обичат да употребяват това като причина да не заплащат на дамите толкоз, колкото на сътрудниците им мъже, изключително в нашата промишленост “, твърди актрисата.

Колман се причисли към топ листата на Холивуд през 2019 година, когато завоюва " Оскар " за Най-добра актриса за ролята на кралица Ан във кино лентата " Фаворитката “ и от този момент има още две номинации.

Наскоро тя се появи във кино лентата " Уонка " и ще взе участие в идния " Падингтън в Перу ".

От малкия екран ни е позната като кралица Елизабет II в трети и четвърти сезон на сериалът на Netflix The Crown ( " Короната " ).

Недоволство избухна, когато беше разкрито, че предшественичката на Колман като монарх - Клеър Фой, превъплътила се като кралица Елизабет II в първите два сезона, получава по-малко възнаграждение от нейния екранен херцог на Единбург, Мат Смит. Тогава продуцентите дадоха обещание, че същото няма да се случи с Колман и сътрудника й Тобайъс Мензис.

Равното възнаграждение в Холивуд беше сложено в светлината на прожекторите през 2014 година след хакване на имейли от ръководители на Sony, които разкриха, наред с други неща, че Дженифър Лорънс и Ейми Адамс са били платени по-малко от техните сътрудници мъже за American Hustle ( " Американска скица " ).

По-късно Лорънс написа, че не е желала да упорства за повече по време на договарянията, тъй като " не е желала да наподобява " сложна за работа “ или " капризна “.

" По това време това изглеждаше като добра концепция, до момента в който не видях фишовете за заплати в интернет и осъзнах, че всеки мъж, с който работя, несъмнено не се тревожи, че е " сложен “ или " капризен “.

Коментарите на Колман демонстрират, че разликата в заплащането на дамите и мъжете е непрекъснат проблем.

Този февруари изследване сподели, че единствено 30 от 100-те най-касови кино лентата за 2023 година са с присъединяване на дами или девойки в основните функции - с 44 по-малко от миналата година и най-ниската цифра от съвсем десетилетие.

А когато по-рано този месец списание " Форбс " разгласява последния си годишен лист на актьорите с най-високи приходи, Марго Роби и Дженифър Анистън бяха единствените дами в топ 10.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР