Британската агенция по лекарствата също направи препоръки хората под 30

...
Британската агенция по лекарствата също направи препоръки хората под 30
Коментари Харесай

И Британският лекарствен регулатор направи препоръки за „АстраЗенека“

Британската организация по медикаментите също направи рекомендации хората под 30 години да не получават имунизацията на „ АстраЗенека “. На искащите под 30 години би трябвало да се предложи различна ваксина, в случай че има такава.

До момента Англия е съобщила за 79 случая на редки кръвни съсиреци, в това число 19 смъртни случая, от над 20 млн. приложени ваксини.

Всички лекарствени средства, в това число и имунизациите, имат странични реакции. С какво тази е по-различна?

Регистрираните случаи са на Церебрална венозна синусова тромбоза. При неимунизирано население изчисленията демонстрират, че това положение се демонстрира при 15-16 случая на 1 милион души на година.

„ Системата ни за сигурност работи, тъй като регулаторите съумяха да виждат това извънредно рядко събитие при четири на милион имунизирани “, съобщи здравният министър на Острова Мат Ханкок.

След имунизиране с „ АстраЗенека “, хората би трябвало деликатно да се следят за главоболие, замъглено зрение, комплициране или припадъци. При зной, болежка в гърдите, болежка в региона на стомаха, отичане на крака и необикновени синини по кожата имунизираните би трябвало да потърсят лекарска помощ.

„ Твърдя, че имунизирането с „ АстраЗенека “ е безвредно и за хора под 30 години, само че в случай че желаят, ще имат опция да заменят имунизацията си с тази на „ Пфайзер “ или „ Модерна “, добавя още Ханкок.

Веднъж открити, признаците могат да бъдат лекувани.
Всички 79 регистрирани случая на тромбози са измежду 32-та милиона имунизирани с първа доза британци. Препоръката е тези, които нямат тези странични реакции, да си сложат и втората доза от имунизацията, а с две дози във Англия са близо 6 милиона души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР