Британска тийнейджърка, чиито доходи са £12 000 годишно, успя да

...
Британска тийнейджърка, чиито доходи са £12 000 годишно, успя да
Коментари Харесай

Едва на 19 Изабела си купи мечтания дом. Как успя една медсестра?

Британска тийнейджърка, чиито приходи са £12 000 годишно, съумя да си купи жилище още до момента в който е на стаж като здравна сестра.

Младото момиче има вяра, че това ще й донесе повече сигурност и по-качествен живот в бъдеще. Крупната покупка тя финансира с персонални спестявания, само че и ипотека от цели 40 години.

19-годишната Изабела Хънтър си купила двустаен дом с гараж в град Дърхам, Кумбрия. Имотът е на стойност £107 000 и се явява недосегаем за доста от нейните връсници.

Нейният триумф печели вниманието на локално предаване за домове. В него водещата показва тезата, че повече младежи биха съумели да си купят дом, само че в случай че пребивавам по-скромно. Тя споделя, че е закупила първия си парцел едвам на 21 години, само че тогава животът е бил по-евтин и е нямало доста от изкушенията на днешния свят.

Изабела Хънтър също е направила доста изключения, с цел да може да си разреши личен дом. Тя признава, че излизала по-рядко от останалите си другари. Също постоянно си носила храна от у дома вместо да харчи пари на открито.

“Мотивацията ми остана тъй като знаех какво желая, и че дребните жертви ще се отплатят когато имам лично място”, споделя тя.

Тя почнала работа на 15 години и си отворила спестовна сметка на 16. Докато учила в колежа работила в лекарски кабинет през свободните си дни и по време на уикендите.



“Аз съм спестовник по душа. Когато получа заплатата си, преди да платя каквото и да е, трансферирам част от сумата в спестовната си сметка”, споделя Изабела.

Това й разрешава да спести сумата от £17 000, които стават първична вноска за ипотеката на дома. Но каква е мотивацията на младото момиче за сходно решение?

Изабела споделя, че персоналната благосъстоятелност би й дала самостоятелност, а и изплащането на дома ще излезе надалеч по-изгодно то заплащането на наем. Плановете на момичето не стигат до тук. Тя възнамерява да закупи втори парцел, който да дава чартърен.

Майката на Изабел Кери споделя, че щерка й била спестовна и независима още от дребна. Като сочи за образец, по какъв начин си купувала това, което желае сама. Това правила като пестила парите, които й давали за джобни, както и тези, които получавала от своите баба и дядо.

Историята на младото момиче, споделена в известното телевизионно предаване, носи и доза негативи за водещата. Тя бива упрекната, че тази покупка е невъзможна за други младежи, които се намират в по-тежко материално състояние.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР