Британска компания е глобена с 90 милиона пануда за това,

...
Британска компания е глобена с 90 милиона пануда за това,
Коментари Харесай

Глобиха компания с рекордно висока сума

Британска компания е санкционирана с 90 милиона пануда за това, че съзнателно е изхвърлила в продължение на години милиарди литри отпадъчни води в предпазени морки зони за персонална финансова полза. Съдията, произнесъл присъдата против приватизираната компания Садърн Уотър (Southern Water), чийто предмет на активност в действителност е преправка на отпадъчни води, е декларирал, че тя е изхвърлила сред 16 и 21 милиарда литра в региони на едни от най-чувствителните екосистеми в графствата Кент и Хемпшър, прецизира БНР.
„ Това закононарушение демонстрира шокиращо и огромно неуважение към околната среда и деликатните екосистеми, към крайбрежието, човешкото здраве, риболова и други законни бизнеси, които се намират в крайбрежните води “, цитира думите на съдията вестник „ Гардиън “.

Съдията добавя, че компанията е известна с незаконното си минало като замърсител на околната среда. Садърн Уотър е била уличена в 168 предходни закононарушения от сходен темперамент и неведнъж е била предупреждавана. Съдията се надява наложената сериозна санкция да послужи като предизвестие към сдруженията и да накара акционерите да обръщат внимание на условията на регулаторните органи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР