Британката Емили Кембъл спечели четвърта поредна европейска титла по вдигане

...
Британката Емили Кембъл спечели четвърта поредна европейска титла по вдигане
Коментари Харесай

Емили Кембъл спечели четвърта поредна европейска титла

Британката Емили Кембъл завоюва четвърта поредна европейска купа по повдигане на тежести в категория +87 кг при дамите.

29-годишната Кембъл приключи с дуел от 263 кг. Най-силният резултат в надпреварата в " Арена София " в българската столица обаче бе реализиран от американката Мери Тайсен Лапен. Тя приключи с дуел от 271 кг, като реализира 116 в изхвърлянето и 155 в изтласкването. Заради националността си обаче Тайсен Лапен, която е вицешампионка от последното международно състезание в Рияд предходната година, не взе участие в класирането и нямаше по какъв начин да получи купата на европейски първенец.

Втора след Кембъл приключи грузинката Анастасия Хотфрид с дуел от 257 кг, а бронзът бе извоюван от туркинята Фатмагюл Чевик с 238 кг.

В изхвърлянето Хотфрид записа най-хубавия резултат, който бе 117 кг. Втора със 112 приключи Кембъл, а трета със 108 се подреди Валентина Кисил от Украйна.

Класирането обаче се размести съществено след изтласкването, в което Кембъл реализира впечатляващите 151 кг. Хотфрид остана втора със 140 кг, а трета със 131 се класира Чевик.

Българката Джесика Иванова остана на седмо място с дуел от 225 кг, откакто записа триумф в първите си пет опита. В изхвърлянето Иванова подвигна поредно 94, 98 и 100 кг, а в изтласкването се оправи с тежести от 116 и 125 кг, преди да запише несполучлив опит на 128 кг.

В последното съревнование от европейското състезание присъединяване взе и австрийката Сара Фишер, която е сестра на българския национал Давид Фишеров. Фишер завърши на пето място в дуела с 231 кг след 101 кг в изхвърлянето и 130 в изтласкването.

От 16:00 часа през днешния ден е последната и най-атрактивна конкуренция на европейското състезание, която е в категория над 109 кг при мъжете.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР