Британката Дина Ейшър-Смит спечели златото на на метра гладко бягане

...
Британката Дина Ейшър-Смит спечели златото на на метра гладко бягане
Коментари Харесай

Дина Ейшър-Смит грабна златото на 100 метра на Европейското в Берлин

Британката Дина Ейшър-Смит завоюва златото на на метра безпрепятствено тичане на Европейското състезание по лека атлетика в Берлин (Германия). Тя реализира впечатляващото време от 10.85 секунди при безусловно безветрие.

 Марян Закалницкий проходи най-бързо 50 км на Европейското в Берлин
Марян Закалницкий проходи най-бързо 50 км на Европейското в Берлин

Украинецът завоюва първото злато на континенталния шампионат

Ейшър-Смит направи следващата промяна на върха на своята страна, откакто по-рано през 2018 година беше заковала хронометъра на 10.92 секунди. Дина е с изравнено девето достижение в Европа с втората най-бърза българка в историята Анелия Нинова.

Втора се класира германката Джина Люкенкемпер с 10.98 секунди, изпреварила в последните метри досегашната шампионка на Стария континент Дафне Схипърс с една стотна. Схипърс не можа да развие бягането си в края и да направи феноменалните си последни метри, с които мачкаше съперничките си в последните години.

Швейцарката Муджинга Камбуджи остана четвърта с 10.95 секунди. Тя беше бронзова медалистка в Амстердам преди две години след Схипърс и българката Иват Лалова.

Лалова се отхвърли да бяга в късия спринт, макар че дойде с 12-то време в Берлин и не трябваше да бяга в първия кръг. Другата българка остана на 22-ро място на полуфинала с време от 11.52 секунди.

 Снимка 372315
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР