Британецът Дилиан Уайт (23-1, 17 КО) записа изключително впечатляваща победа,

...
Британецът Дилиан Уайт (23-1, 17 КО) записа изключително впечатляваща победа,
Коментари Харесай

Дилиан Уайт избухна с брутален нокаут над Лукас Браун

Британецът Дилиан Уайт (23-1, 17 КО) записа извънредно впечатляваща победа, откакто нокаутира по жесток метод рисковия австралийски боксьор Лукас Браун (25-1, 22 КО) в шестия рунд на срещата им от миналата вечер в "О2 Арена " в Лондон и по този метод отбрани "сребърната " купа на Световната боксов съвет в тежка категория.

Смазващият удар на Уайт пристигна още при започване на шестия рунд и изпрати Браун на земята, който се приземи първо на лицето си. Реферът Ян Джон-Луис незабавно изпрати Уайт в далечния ъгъл, с цел да започва 10-секундно отброяване. Wеднага щом се обърна и видя, че Браун е в безсъзнание, той незабавно приключи срещата и извика медиците на кръга.

Първият рунд на срещата стартира постепенно, като двамата бойци отдадоха нужното почитание и в първите две минути се разучаваха, само че в края на частта Уайт избухна и с дясно кроше отвори аркада в главата на Браун. Австралиецът се опита да отговори при започване на втория рунд, само че самодейността остана в ръцете на британеца.

Третия рунд започва с мощно дясно кроше на Уайт, а в това време проблемите на Браун с отворената аркада се задълбочаваха и окото му стартира последователно да се затваря. Четвъртия рунд мина съвсем напълно под диктовката на Уайт, който пласираше много комбинации плюс леви и десни крошета.

В петия рунд Браун реши да смени гарда, с цел да се опита да промени нещо в срещата, само че това по никакъв начин не му оказа помощ. Уайт се настройки доста бързо към противоположния гард на съперника си и го засипа с нова порция удари, които окървавиха още повече лицето на австралиеца. В края на частта Уайт даже разклати Браун, само че не съумя да го довърши. Още с началото на шестия рунд си личеше, че Уайт излиза за нокаут и британеца се впусна в гневна офанзива, която в последна сметка приключи с жесток нокаут за Браун.

"Надявам се Лукас да е добре. Знаете ли, той се появи тук и даде всичко от себе си, само че аз знаех, че срещата ще приключи по този начин ", съобщи Уайт няколко минути след нокаута.

29-годишният Уайт (23-1, 17 КО), който е подложен под №1 измежду кандидатите за купата на Световния боксов съвет (WBC), към този момент се намира в серия от седем следващи победи, откогато бе спрян от Антъни Джошуа в седмия рунд на срещата им през декември 2015-та година. 38-годишният Браун пък записа първа загуба в своята кариера като експерт.

"Доказах на всички, че съм от международна класа. Знаете ли, доста хора ме отписваха, доста хора даваха преимущество на Лукас Браун. Аз обаче бях спокоен и работих интензивно. Аз просто нуждая се от огромни провокации. Когато предизвикването е там, тогава аз съм на международно равнище. Лукас се би със мощ. Срещата беше невероятна. Показах му, вижте, може и да нямам 22 нокаута, само че мога да нанасям съществени вреди ", съобщи Уайт.

От Световния боксов съвет (WBC) не са оповестили още Уайт като наложителен кандидат за първенеца Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), само че британеца се надява, че това ще стане скоро. От организацията може също да наредят елиминационна среща сред Уайт и втория в класацията Доминик Бризийл (19-1, 17 КО), с цел да дефинират наложителния кандидат на Уайлдър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР