Британецът Антъни Джошуа може да бъде лишен от един от

...
Британецът Антъни Джошуа може да бъде лишен от един от
Коментари Харесай

Отнемат една от световните титли на Джошуа?

Британецът Антъни Джошуа може да бъде лишен от един от шампионските си пояси и по този начин да се провали в опита си да стане Супершампион (носител на купите във всички версии) на свръхтежката категория на международния бокс.

Предупреждението беше направено от WBA (Световната боксова асоциация) поради демонстрираното отвращение на Джошуа да провежда мач против Александър Поветкин, който е формален кандидат на тази организация. Вместо това напоследък британецът преговаряше за борба против Дионтей Уайлдър за купата във версия WBC (Световен боксов съвет) – единственият, изчезнал в сбирката на олимпийския първенец от Лондон 2012.

На 31 март Антъни Джошуа победи Джоузеф Паркър със съдийско решение. Тогава се появиха възможностите на британеца за мач против Уайлдър за сливане на всички трофеи. Сега обаче WBA принуждава Джошуа да организира наложителния си дуел против Поветкин. От 5 април стартира едномесечният период сред двамата боксьори за договаряне на провеждането на мача.

Ако Антъни Джошуа се бие първо против Уайлдър, а не против руснака, WBA заплаши да го лиши от шампионския пояс WBA Super, а това значи, че Световната боксова асоциация ще има единствено един международен първенец в свръхтежката категория и това е Мануел Чар, който сега има елементарната купа на организацията. Роденият в Ливан немски боксьор завоюва шампионския пояс на 25 ноември 2017 година с победа над Александър Устинов след съдийско решение.

Александър Поветкин е формален кандидат във версиите WBA и WBO от предходната година, когато победи Крисчън Хамър в Русия. Последният мач на руснака също беше на 31 март в Кардиф, когато с успеха си над Дейвид Прайс резервира интерконтиненталните си трофеи от двете организации.

Претендентът за шампионския пояс на Джошуа във версия IBF следва да се дефинира в мач на Кубрат Пулев против Дилиан Уайт, който беше длъжен от централата да се бие против Кобрата в последна елиминация преди дуел за купата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР