Бристъл Сити сензационно победи носител на трофея от миналия сезон

...
Бристъл Сити сензационно победи носител на трофея от миналия сезон
Коментари Харесай

Сензация! Бристъл Сити шокира Манчестър Юнайтед в последните секунди и стигна 1/2-финал

Бристъл Сити сензационно победи притежател на трофея от предишния сезон Манчестър Юнайтед с 2:1 и се класира за 1/2-финалите на Купата на Лигата в Англия. Третият във краткотрайното класиране на Чемпиъншип пренаписва историята, защото е първият отбор, който отстрани поредно четири елитни отбора в шампионата - Уотфорд, Сток Сити, Кристъл Палас и в този момент Манчестър Юнайтед.

Гостите удариха на два пъти гредите в първите 20 минути на „ Аштън Гейт ” посредством Златан Ибрахимович, който изведе „ алените дяволи ” с капитанската лента, и Маркъс Рашфорд. Водените от Лий Джаксън домакините играеха нападателно, само че все пак Юнайтед владееше повече топката.

След половин час игра Бристъл Сити вкара гол, анулиран вярно. Флинт застана на пътя на вратаря Серхио Ромеро, който щеше да вкара топката в игра с ръка. Магнусон и Кори Смит направиха пропуски за домакините до края на първата част.

Малко след почивката Рашфорд можеше да открие резултата от фаул от много далечна отдалеченост, само че вратарят Стийл съумя да избави.

Домакините разчитаха на контраатаки и поведоха с гол на Джо Брайън (51), който прати топката в горния ляв ъгъл на Ромеро след пас на Марлон Пак. Радостта на Бристъл Сити обаче бе къса. Златан Ибрахимович (58) изравни след отлично осъществяване на директен свободен удар, вкарвайки първия си гол за сезона.

Срещата вървеше към продължения, когато в последните секунди от добавеното време Кори Смит (90+3) овладя топката след центриране на Мат Тейлър и шокира гостите с гол за крайното 2:1. Този резултат прати Бристъл Сити на 1/2-финалите, а Юнайтед завърши с присъединяване си на шампионата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР