Brisbane International, 1/2-финалГригор Димитров – Ник Кирьос 6-3 1-6 4-6Григор

...
Brisbane International, 1/2-финалГригор Димитров – Ник Кирьос 6-3 1-6 4-6Григор
Коментари Харесай

Григор допусна обрат срещу Кирьос и предаде короната в Бризбън


Brisbane International, 1/2-финал
Григор Димитров – Ник Кирьос 6-3 1-6 4-6

Григор Димитров не съумя да отбрани купата си от шампионата в Бризбън, откакто позволи проваляне от Ник Кирьос в 1/2-финален мач с 6-3 1-6 4-6. За австралиеца това бе и първа победа над този противник, като в обшия баланс към този момент има 1-2 победи. Кирьос бе провиснал в първия сет, само че последователно като че ли влезе под кожата на Григор и скапе ритъма му.

На край спечелилият ще играе с Райън Харисън.

След два изиграни сервис гейма международният №3 към този момент имаше две двойни неточности на сметката си, които обаче не оказаха отрицателно въздействие на представянето му  – 2-2.

В шестия гейм сеченият бекхенд на Григор почна да основава неприятности на Кирьос, а в допълнение, ретурът на българина също се усъвършенства. Така първата ни ракета дръпна 40-15, а на брейкбола Ник опита атрактивен „ хот-дог “ лоб, който обаче кацна на смача на Димитров и брейкът стана факт – 4-2.

Димитров затвърди, а при 5-3 подаваше за сета, поведе 40-15 и осъществя сетбола – 6-3.

Кирьос продължи да прави усещане, че на моменти е безразличен, само че в действителност единствено чакаше комфортен миг да нападна. В четвъртия гейм австралиецът стигна до дюс, а след това и до брейкбол. Димитров отрази след прекрасен сервис, само че му се наложи да избавя нова заплаха и не съумя – 1-3.

Ник наложи надзор над сета, доминирайки от начален удар – 4-1, а в идната част дръпна 40-0 и материализира втората топка за двоен брейк – 5-1. При този резултат международният №21 сервираше за сета, пропусна два сетбола, избави брейкбол за 40-40, преди с два аса да завърши – 6-1.

Шампионът от финалите в Лондон се концентрира върху личните си подавания в третия сет, надявайки се, че с наближаването на заключителната част на мача съперникът му ще понижи риска в играта си и към този момент няма да работи толкоз освободено.

В седмия гейм обаче Димитров изостана 15-30. В идната точка Ник пласира бездънен ретур в краката на противника и Григор изкара форхенд, изправяйки се пред два следващи брейкбола. Още на първия австралиецът се възползва – 4-3.

Кирьос затвърди за 5-3, а при 5-4 подаваше за място на финала и съумя да се класира напред – 6-4.

TennisKafe.com

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР