Брилянтните идеи ни връхлитат в най-странните моменти и на най-невероятните

...
Брилянтните идеи ни връхлитат в най-странните моменти и на най-невероятните
Коментари Харесай

72% от хората достигат до най-добрите си идеи под душа

Брилянтните хрумвания ни връхлитат в най-странните моменти и на най-невероятните места. Понякога гениалното скимване ни поразява до момента в който се прибираме у дома или просто до момента в който стоим под душа. Учените обясниха за какво това е по този начин.
Според изследване, извършено от когнитивния психолог Скот Бари Кауфман, 72% от хората получават изобретателни хрумвания, до момента в който са под душа.
Проучването е поръчано от немската компания за съоръжение за баня и кухня Hansgrohe през 2014 година В него са взели участие 4000 души на възраст от 18 до 64 години от осем разнообразни страни. От 4000 интервюирани души 72% оповестяват, че са придобили нови прозрения и хрумвания, до момента в който стоят под душа.
Още по-интересно е, че респондентите от 18 до 34 години влизали под душа с съответна цел - за нова концепция, свежо мислене или решение на проблеми.
„ Изненадващо и любопитно е да научим, че хората са по-креативни под душа, в сравнение с работа. Констатациите на Hansgrohe поддържат съществуващите проучвания за значимостта на релаксацията за креативното мислене “, споделя Кауфман.

Защо душовете са положителни за генериране на хрумвания?Теорията е следната: когато хората са спокойни и в умерено положение на мозъка, тялото ни създава повече допамин, натурален невромедиатор, който усъвършенства настроението (наред с други неща). Дейности като извършения, слушане на музика и взимане на душ могат да провокират тази телесна реакция. И откакто мозъкът и тялото ни са отпуснати, ние разрешаваме на мозъците си да се реят свободно, което пък значи, че мозъците ни са по-способни да създават свежи прозрения, да основават нови невронни връзки и да проучват проблемите креативен.
И по този начин, идващия път, когато се пробвате да се заемете с някое тежко и объркано предизвикателство – най-хубавият ви залог за разрешаването му е да си вземете душ!
Източник

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР