БРИКС представлява група от пет бързоразвиващи се икономики. Техният общ

...
БРИКС представлява група от пет бързоразвиващи се икономики. Техният общ
Коментари Харесай

БРИКС: 3 неща, които трябва да знаете за предстоящата среща

БРИКС съставлява група от пет бързоразвиващи се стопански системи. Техният общ Брутният вътрешен продукт надвишава този на Съединени американски щати, като сега възлиза на малко под $28 трилиона спрямо Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати от $25.5 трилиона.

1. Кой ще взе участие

Сред предстоящите участници са ръководителите на всички страни членки, като се изключи президента на Русия Владимир Путин, който ще взе участие виртуално.

Това виртуално наличие се дължи на евентуални правни дейности по отношение на хипотетични военни закононарушения против Украйна. Физически ще участват водачи като президента на Бразилия Лула да Силва, министър-председателя на Индия Нарендра Моди, президента на Китай Си Дзинпин и президента на Южна Африка Сирил Рамафоса.

Освен това президентът Рамафоса е отправил предложения към водачи от 69 други страни.

2. Какво ще се разяснява

Една от главните тематики в дневния ред на срещата на върха е изследването на тактики за подсилване на съответните национални валути вместо щатския $ в международната търговия. Целта е да се укрепят националните стопански системи посредством разплащане на интернационалните транзакции в локални валути.

Макар че евентуалното основаване на нова валута може да бъде разисквано по време на срещата на върха, спорните изказвания на водачите и дипломатите помрачиха тази вероятност. Яснотата по този въпрос евентуално ще се появи едвам откакто срещата на върха стартира.

3. Къде и по кое време ще се организира

Предстоящата среща на върха на БРИКС, която ще се организира от 22 до 24 август, е значимо събитие. Тя ще се състои в Йоханесбург, Южна Африка, като ще означи 15-ата сходна среща.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР