Брижит Макрон заведе дело срещу журналистката, твърдяла, че първата дама

...
Брижит Макрон заведе дело срещу журналистката, твърдяла, че първата дама
Коментари Харесай

Брижит Макрон заведе дело срещу журналистката, твърдяла, че първата дама е родена като мъж

Брижит Макрон заведе дело против журналистката, твърдяла, че първата дама е родена като мъж. Съпругата на президентът на Франция Емануел Макрон Брижит Макрон заведе дело против журналистката Наташа Рей за клюка. Тя твърдеше, че първата дама на Франция е родена като мъж.

Изслушването беше пренасочено за 19 юни 2024 година по искане на юриста на Макрон след изказванията на Рей, че рожденото име на Брижит е Жан-Мишел Троние.

Припомняме, че Брижит Троньо е родена в фамилията на производителя на шоколадени произведения и собственик на мрежа от сладкарски магазини Жан Троньо (1909 – 1994) и неговата брачна половинка Симона (по татко Пуйо̀л, 1910 – 1998). Брижит е най-малката от шестте техни деца, разликата във възрастта сред нея и най-големия ѝ брат е 20 години.  Семейство Троньо са богати буржоа – заселвайки се в Амиен през 1872 година, те провеждат производството на шоколад и на няколко локални сладкарски специалитета, включително на амиенската вариация на сладкиша макарон.

На 22 юни 1974 година тя се омъжва за бъдещия банкер Андре Луи Озиер, съпрузите имат три деца: Себастиан (род. 1975), Лоранс (род. 1977) и Тифен (род. 1984). Синът Себастиан става инженер, дъщерята Лоранс – кардиолог, а Тифен – юрист. Развеждат се през 2006 година Брижит понастоящем има седем внука.

Тук през май 1993 година тя среща Еманюел Макрон, връстник и съученик на щерка ѝ Лоранс.

Еманюел посещава нейните уроци по литература, Брижит води също сценичен клас, който той също посещава. Романът им стартира през идната, 1994 година. Родителите на Еманюел, страхувайки се от скандал, упорстват той да замине за Париж, и Еманюел учи последната година в лицея Хенрих IV. Въпреки това връзките му с Брижит Троньо не прекъсват.

Брижит се развежда с мъжа си на 26 януари 2006 година и се омъжва за Макрон на 20 октомври 2007 година За пръв път в качеството на брачна половинка на настоящ политик Брижит обществено се появява на 2 юни 2015 година, вземайки присъединяване в формалната вечеря с краля на Испания Фелипе VI и неговата жена.

Източник –Нова телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР