Бригаден генерал Александър Търнавски, командир на Таврийската оперативно-стратегическа групировка на

...
Бригаден генерал Александър Търнавски, командир на Таврийската оперативно-стратегическа групировка на
Коментари Харесай

Генерал разкри за колосални загуби на руската армия. Започна офанзивата на „Ахмат“ в ДНР

Бригаден военачалник Александър Търнавски, пълководец на Таврийската оперативно-стратегическа формация на силите, сподели, че работата по унищожаването на съперника продължава, написа УНИАН.

По-специално, ракетните и артилерийските елементи на Силите за защита на Таврическото направление извършиха 803 огневи задачи денем.

„ Загубите на съперника в убити и ранени възлизат на съвсем две роти “, акцентира бригадният военачалник.

Търнавски сподели, че са унищожени и развалени повече от 10 единици въоръжение и военна техника. По-конкретно, бронетранспортьори, 3 единици 120 мм минохвъргачки и една 82 мм минохвъргачка, противотанково оръдие МТ-12 Рапира, самоходна гаубица 2С19 Мста-С.

Унищожени са и два противников склада с муниции.

Както заяви УНИАН, общите бойни загуби на Русия в Украйна от началото на нападателната пълномащабна война възлизат на почти 207 910 премахнати души, в това число 470 през последното денонощие.

Русия също загуби: повече от 3800 танка, 575 реактивни системи за залпов изстрел; 313 самолета; 298 хеликоптера; 18 кораба и катера и 454 единици специфична техника.

Министерството на защитата на Русия заяви за сполучливи настъпателни интервенции в Мариинско направление, пишат задграничните организации.

Щурмови отряди на 5-та мотострелкова бригада и отрядът на специфичните сили „ Ахмат “ сполучливо организират настъпателни дейности в Мариинско направление. Това заяви формалният представител на Министерството на защитата на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков.

„ В Мариинското тактическо направление щурмовите отряди на 5-та мотострелкова бригада и отрядът на специфичните елементи на Ахмат организират сполучливи настъпателни дейности “, сподели представителят на военното ведомство по време на брифинг.

По-рано беше обявено, че бойците от специфичните елементи на Ахмат са получили заповед за предислоциране и в този момент Донецката национална република става тяхна зона на отговорност. Според ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров чеченските елементи са изправени пред задачата да преминат към дейни военни дейности и да освободят редица обитаеми места.

Въоръжените сили на Украйна ще стартират неведнъж обявяваното контранастъпление през лятото. Това заяви пред CNN Джон Кърби, координатор по стратегическите връзки в Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати, пишат непознати организации.

„ Искаме Украйна да има всичко належащо, с цел да се отбрани, до момента в който се готви да стартира атака през лятото “, сподели представителят на Белия дом.

Кърби добави, че Съединени американски щати ще продължат да доставят отбранителни системи и " военни доставки " на въоръжените сили през цялото лято. Той избегна директен отговор на въпроса по кое време тъкмо ще стартира контранастъплението, като означи единствено, че американските военни са били „ в контакт “ с украинците през цялото време на планирането на тази интервенция.

Освен това по-рано съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк съобщи, че контранастъплението на въоръжените сили на Украйна сякаш към този момент е почнало.

Украйна заплашва повече от месец, тъй че съветската войска е изцяло подготвена за нахлуване, пишат организациите.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР