Бригадата, до която ще бъде увеличена многонационалната бойна група на

...
Бригадата, до която ще бъде увеличена многонационалната бойна група на
Коментари Харесай

Бойната група на НАТО в България ще бъде увеличена постепенно пет пъти

Бригадата, до която ще бъде увеличена многонационалната бойна група на българска територия, ще наброява 5000 души, съобщи през днешния ден на брифинг във Вилнюс министърът на защитата Тодор Тагарев, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Това не значи, че в днешния ден ние ще се стремим тази бригада да бъде изцяло окомплектована ", сподели Тагарев. Той добави, че непосредствената цел е България да построи цялата логистична инфраструктура и да направи всичко належащо в качеството си на страна хазаин, с цел да може тогава, когато се наложи, тя да бъде усилена до състав на бригада.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов добави, че основното обръщение, тук е " бригада тогава, когато е належащо ". Създаването на нужните условия по думите му слага провокации пред цялата сфера на защитата, в това число в инфраструктурно отношение и що се отнася до готовността на силите, синхронизирането на системите за командване и ръководство.

Вчера, след края на първия ден на срещата на върха на НАТО в Литва,, че България поема ангажимент да надгради многонационалната бойна група на НАТО.

Тя бе образувана през март 2022 година,, като България извършва ролята по едно и също време на рамкова страна и на страна - хазаин, а първичната опция бе за привличането за присъединяване на сили на страни от НАТО, в състав до 1000 военнослужещи. На 17 октомври 2022 година на публична гала Италия одобри ролята на рамкова страна на бойната група, а България продължава да извършва ролята на страна - хазаин.

" Новите районни проекти на НАТО дават ясно условие по какъв начин би трябвало да наподобява източният фланг на НАТО, когато бъде построена цялата конструкция. Това включва подготовка както на другите видове войски, по този начин и на командните вериги, тъй че да имаме цялостна интеграция на войските на източния фланг ", сподели министър председателят Денков през днешния ден.

" Регионалните проекти са първата стъпка. Идеята е по какъв начин НАТО ще се отбранява, по какъв начин ще възпира и ще се отбранява при положение на потребност в новата конюнктура ", добави началникът на защитата Емил Ефтимов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР