Брифингът бе по повод приетото решение на Министерския съвет относно

...
Брифингът бе по повод приетото решение на Министерския съвет относно
Коментари Харесай

Еврокомисар: Щастлива съм от решението на МС за Банско

Брифингът бе във връзка признатото решение на Министерския съвет по отношение на предоставяне на "зелена " светлина за осъществяване на промени в Плана за ръководство на Национален парк "Пирин " според всички условия на екологичното законодателство, оповестиха от пресцентъра на общината.

„ С наслаждение разбрах, че Министерският съвет е взел решение за развиване на този прелестен район. Мисля, че е доста значимо, тъй като като комисар на районното развиване моята цел е да оказа помощ на всички райони да се развиват и да настигат по развитите “, съобщи еврокомисарят по районното развиване Корина Крецу.

„ Заедно ще работим да намерим салдото сред двете неща – развиване и съблюдаване на екологичното законодателство “, сподели Корина Крецу, представена от Агенция „ Фокус “.

Тя показа, че се радва, че е в Банско, където прекарва почивните си дни.

„ Изключително щастлива съм от днешното решение на Министерски съвет, с което ще се разреши едно бъдещо по-голямо развиване на района. За мен като европейски комисар по районна политика е извънредно значимо развиването на районите. Радвам се за Банско.

На въпрос вижда ли проблеми с екологията в Национален парк „ Пирин “ от това, което е видяла през тези дни, Крецу разяснява:

„ Участвала съм в полемики с четирима министри от държавното управление на България във връзка с сходни проблеми, които се отнасят както за развиването на инфраструктурни обекти и за развиването на България като цяло – в това число и автомагистрала „ Струма “, по този начин и за опазване на природата и околната среда “.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и кметът на Банско Георги Икономов увериха, че всевъзможни капиталови планове ще преминат нужните екооценки.

„ Щастлива съм, че се одобри точката за създаване на втори въжен превоз в Банско, в този момент всичко е в ръцете на локалните хора и най-много на концесионера ", сподели министър Ангелкова.

"Има, несъмнено, конкретизиране, че всяко капиталово желание, което следва по-късно като благоприятни условия за създаване на туристическа кабинкова линия или съпътстваща инфраструктура, следва да премине безусловно всички процедури и като оценка въздействието на околната среда, и по отношение на всичко друго, обвързвано с настоящото европейско и национално законодателство “, сподели още тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР