Brexit запазва перспективата за британския държавен дълг на Великобритания отрицателна,

...
Brexit запазва перспективата за британския държавен дълг на Великобритания отрицателна,
Коментари Харесай

Brexit дава лоша перспектива за държавния дълг на Лондон

Brexit резервира вероятността за английския държавен дълг на Англия негативна, оповестиха водещите рейтингови организации S&P и Fitch. Те потвърдиха високия рейтинг на английския кратковременен и дълготраен държавен дълг, само че показаха неотдавнашния застой в договарянията а излизане от Европейски Съюз като съображение да се тормозят за английската стопанска система.
Шест месеца, откогато управляващите в Лондон стартираха процеса за излизане от блока, към момента не е почнала втора фаза на диалозите, която се отнася до бъдещите търговски връзки сред Лондон и Брюксел. Липсата на съглашение би могла да остави Англия без фаворизиран достъп до най-големия пазар за нейните артикули и услуги, откакто напусне през 2019 година
" Ограниченото време, което остава за договарянията за бъдещите връзки, дружно с вътрешните разделения измежду английските политици, усилва риска от противен Brexit ", написа в отчета.
Сред горещите въпроси е и каква сума ще заплати Лондон за развода си с Брюксел. Според S&P английските договарящи се стремят да пресечен връзките си с единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз, с цел да си възвърнат контрола върху границите и имиграцията, като в същото време запазят комерсиалните съглашения допустимо най-близки до тези, предоставени от участието в Европейски Съюз. След загубата на парламентарното болшинство от консервативната партия в предварителните избори през юни обаче, английската позиция за договарянията наподобява по-малко от единна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР