Бременността е време, в което изпитваме колкото надежда и радост,

...
Бременността е време, в което изпитваме колкото надежда и радост,
Коментари Харесай

10-те неща, за които бременните трябва да спрат да се тревожат

Бременността е време, в което изпитваме колкото вяра и наслада, толкоз и страхове. Понякога бременните си основават ненужно напрежение, когато се вторачат в неща, които не са от огромно значение или просто не са правилни. Ето някои неща, от които бъдещите майки не би трябвало да се тревожат по време на бременността си.

1. ДАЛИ НЯМА ДА ИЗГУБИТЕ БЕБЕТО

Първото тримесечие от бременността е в действителност най-рисково. Ако майката е под 35 години и е в положително здравословно положение, рискът от импровизиран аборт е най-малък. Дамите сред 40 и 44 са по-застрашени – рискът при тях е към 34%. След като се откри сърдечният темп на бебето посредством ултразвук ( обзор, който се организира в седмата или осмата гестационна седмица), рискът от импровизиран аборт спада до 5%.

2. ДАЛИ РОДИЛНИТЕ МЪКИ НЯМА ДА СА НЕПОНОСИМИ

За майките не е изключително потребно да гледат клипове на раждания. Самата концепция е задоволителна, а пък мисълта дали упойката ще ви хване, може да бъде подлудяваща. Според специалистите множеството дами правят оценка болката от раждането със 7 и 8 и рядко с 10. Ако болката е толкоз непоносима, по какъв начин съгласно вас дамите раждат второт, трето и повече деца? Дамите сме способни на доста повече, в сравнение с си мислим!

3. ДАЛИ БЕБЕТО НЯМА ДА ИМА УВРЕЖДАНИЯ

С повишаващия се брой на публикации и полемики по отношение на аргументите за аутизма, здравословни проблеми при бебетата в резултат на нечиста вода, както и медикаментите, които въздействат на бебетата в утробата, изцяло разбираемо е за какво доста бременни се тревожат. Около 97 на всеки 100 раждания са на изцяло здрави деца без никакви проблеми. Ако майката е в положително здраве, не е диагностицирана с диабет, не пуши и не пие, не е затлъстяла, възможностите да роди бебе в чудесно здраве са обилни.

4. ДАЛИ БЕБЕТО НЯМА ДА съдебна експертиза РОДИ ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ИЛИ НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕНОСЕНО

Дали бебето ще се роди прибързано, или ще остане в утробата за повече от 42 седмици, не е ясно. Майките би трябвало да знаят, че терминът е просто съмнение и раждането може да не е 100% по проект. По-голямата част от майките е евентуално да не се сблъскат с прибързано раждане, нито пък с преносване. Дори да се сблъскате с това, актуалната медицина е толкоз напреднала в това отношение, че неонатолозите правят чудеса, с цел да спасят бебето и да има напълно пълностоен живот, изключително в случай че се роди над 1.5 кг. Според данните, към 12-13% от бебетата в международен мащаб се раждат прибързано.

5. ДАЛИ СПАНЕТО Пожарна охрана ГРЪБ ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА БЕБЕТО

Не се тревожете за спането по тил през първите месеци от бременността, когато коремчето към момента не е пораснало. Но през втория и изключително през третия триместър несъмнено би трябвало да си вземете огромна възглавница и да свикнете да спите на една страна. Според специалистите майките, които спят по тил, покачват риска си от от раждане на мъртвородено. Растящото бебе размества органите, майката има двоен приток на кръв и по тази причина спането по тил оказва огромно напрежение върху вените, плацентата и може да повлияе на притока на О2 у бебето.

Очаквайте продължение по-късно денем

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР