Бременността е време, в което изпитваме колкото надежда и радост,

...
Бременността е време, в което изпитваме колкото надежда и радост,
Коментари Харесай

Ето за кои 10 неща бременните трябва да спрат да се безпокоят

Бременността е време, в което изпитваме колкото вяра и наслада, толкоз и страхове. Понякога бременните си основават ненужно напрежение, когато се вторачат в неща, които не са от огромно значение или просто не са правилни. Ето някои неща, от които бъдещите майки не би трябвало да се тревожат по време на бременността си.

6. ДАЛИ ЛЕЖАНЕТО Пожарна охрана КОРЕМ ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА БЕБЕТО

Според специалистите доста дами се тревожат, че ще „ смачкат “ бебето, до момента в който спят, в случай че неумишлено се претърколят по стомах. Не се опасявайте – бебчето е добре предпазено в утробата. Все отново опитвайте се, когато е допустимо, да спите на лявата страна с огромна възглавница за поддръжка.

7. БЕБЕТО ДА НЕ ПОЛУЧАВА ДОСТАТЪЧНО ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА ЗАРАДИ СУТРЕШНОТО ГАДЕНЕ

Един от честите страхове по време на бременността е, че бебето ви може да не получава задоволително количество витамини и хранителни субстанции поради утринното гадене на майката, т.е. „ гладува “. В тежките случаи на утринно гадене би трябвало да се консултирате с доктор, тъй като в действителност това може да аргументи здравословни проблеми у майката и бебето. Но съгласно експертите при естествена бременност и нормалното количество утринно повръщане бебето ще успее да се снабди с скъпите хранителни субстанции все пак.

8. ДАЛИ БЕБЕТО ЩЕ БЪДЕ ЗАСЕГНАТО ОТ ПЪПНАТА ВРЪВ

Макар и да наподобява като тревожна концепция, родилният боязън, че бебето ще се удуши в пъпната шнур, не е нещо, което си мислите единствено вие. Ако посещавате постоянно акушер-гинеколога си, няма от какво да се тревожите. Той следи за всичко. Ритането на бебето е съвършен метод да следите за държанието му в утробата.

9. СТРАХЪТ ДА НЕ ПАДНЕТЕ И ДА НАРАНИТЕ БЕБЕТО

Когато се придвижвате с градския превоз, е доста по-безопасно да седите, в сравнение с да стоите. А колкото и да обичате високите токчета, добре е да ги избягвате, защото те могат да навредят на краката и позата ви. Бременният стомах измества центъра на тежестта в тялото на майката и тъкмо поради това някои дами трансформират леко походката си. Ако се случи нещо, което ви тормози, посетете неотложно лекаря си.

10. ДА съдебна експертиза СРАВНЯВАТЕ С ДРУГИ МАЙКИ

Със сигурност всяка жена се пита дали от нея ще излезе добра майка. Истината е, че няма точна рецепта за това. Най-доброто, което можете да извършите, е да давате всичко от себе си, да сте подготвена да пренебрегвате себе си, а това ще стане инстинктивно, когато се появи дребното дребосъче. Не се сравнявайте, тъй като всичко е доста самостоятелно. Някои дами имат малко коремче и лесна бременност, други пък раждат прибързано след патологична бременност или преносват децата си, без значение какъв брой съвършен е бил проектът им за раждане.

Стресът в никакъв случай не е бил добър консултант по време на бременност, по тази причина намерете позитивен и здравословен метод да си почивате и да загърбите тревожните хрумвания и всекидневие. Успокойте се, заредете се с доста самообладание, сили и обич и ще бъдете прелестна майка!

Цветелина Велчева по материали от Bright Side
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР