Бременните жени, заболели от COVID-19 и техните новородени бебета, са

...
Бременните жени, заболели от COVID-19 и техните новородени бебета, са
Коментари Харесай

Британско изследване: Бременните с COVID-19 и новородените с по-висок риск от усложнения от очаквания

Бременните дами, болни от COVID-19 и техните новородени бебета, са изложени на по-висок риск от затруднения, в сравнение с се смяташе до момента. Това откри английско проучване, представено от Ройтерс.

Инфекцията от новия ковид при новородените от инфектирани майки е обвързван с три пъти по-висок риск от тежки медицински затруднения, сочат резултатите от проучването на учени от университета в Оксфорд.

Бременните дами са изложени на по-голяма заплаха от затруднения като прибързано раждане, високо кръвно налягане с риск от отвод на органи, потребност от интензивно лекуване и евентуална гибел.

" При дамите с COVID-19 по време на бременност е над 50 на 100 по-вероятно да получат затруднения в бременността спрямо бременните без COVID-19 ", сподели Арис Папагеоргиу, учител по фетална медицина в университета Оксфорд и съавтор на проучването.

То е извършено измежду повече от 2100 бременни дами в 18 страни, като всяка инфектирана с COVID-19 жена е съпоставена с две незаразени, които раждат по същото време в същата болница. Резултатите от изследването, оповестени в здравното списание.

" Педиатрия " на Американската здравна асоциация, демонстрират още, че раждането с цезарово сечение може да е обвързвано с нараснал риск от вирусна зараза при новородените.

Кърменето не покачва опасността бебетата да се заразят с COVID-19 от майките си, споделят учените.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР