Бременните и младите майки говорят много за кърменето и има

...
Бременните и младите майки говорят много за кърменето и има
Коментари Харесай

Чудо на природата: Човешката кърма и невероятни факти за нея

Бременните и младите майки приказват доста за кърменето и има за какво – то е част от невероятното знамение за развиването на детето в първите му месеци живот на този свят и безспорен образец за силата на женското тяло и гениалността на природата.

А в новия епизод на „ Ох, на мама! Podcast ” за изгодите от кърменето приказва един от най-известните и положителни консултанти по кърмене Ася Демирева, която ще бъде и един от водещите лектори на първото гратис целодневно Събитие на „ Ох, на мама! “ за бременни и родители с дата 19 май и локация Event Space 2020.

Местата са лимитирани, по тази причина не пропускайте да се абонирате и да получите първи информация за програмата
Кърмата обезпечава съвършено хранене за вашето бебе
Кърмата има съвършената композиция от протеини, мазнини, витамини и въглехидрати. Няма нищо по-добро за здравето на вашето бебе. Що се отнася до витамините, просто не забравяйте, че количеството витамини в кърмата се въздейства от това, което ядете. Това е една от аргументите здравословната диета за кърмене да е толкоз значима!
Вашето тяло създава коластра преди кърма
Дори преди този момент богато на хранителни субстанции мляко да се появи, тялото ви създава нещо, наречено коластра. През първите няколко дни след раждането на вашето бебе гърдите ви създават тази гъста, жълта течност, цялостна с минерали, протеини и антитела за вашето новородено. Честото хранене на новороденото оказва помощ за производството на кърма, която ще пристигна няколко дни след раждането.
Кърменето ускорява имунната система на вашето бебе
Кърмата обезпечава толкоз доста изгоди за вашето бебе! Знаете ли, че то покачва имунитета на вашето бебе и може да му помогне да не се разболее? Всички антитела и други екстри в кърмата оказват помощ на тялото на вашето мъниче да се бори с заболявания като инфекции на дихателните пътища, инфекции на пикочните пътища и други болести.
Кърменето е положително решение за здравето на вашето дете в дълготраен проект
Кърменето освен ще помогне да поддържате бебето си крепко сега, само че също по този начин е потребно за неговото дълготрайно здраве и развиване. Ползите от кърменето могат да се видят още в детството. Малките, които са кърмени, имат по-малък риск от детски положения и болести като диабет, астма и затлъстяване.
Кърменето ви оказва помощ да се върнете към формата си от преди забременяването
Майките, които кърмят извънредно, могат да изгорят до 600 калории дневно, което може да ви помогне да се върнете към тежестта си отпреди бременността.

Как кърменето ви оказва помощ да се върнете към тялото си отпреди бебето? Хормон, наименуван окситоцин, се освобождава, когато кърмите и оказва помощ на матката ви да се върне към по-малкия си размер.
Малките гърди могат да създават задоволително мляко
Гърдите ви ще претърпят някои промени през това време. В последна сметка те имат значима работа! Бъдете сигурни, че без значение от формата или размера на гърдите ви или какъв брой порастват или не порастват, те са в положение да произведат задоволително мляко, с цел да нахранят вашето мъниче. Да, дребните гърди могат да създават задоволително мляко. Размерът на женските гърди има повече общо с количеството мазнини, в сравнение с с размера на млечната жлеза. Единствената разлика е, че по-малките гърди може да не побират (или съхраняват) толкоз кърма, колкото по-големите гърди. Това обаче не е проблем. Можете просто да кърмите бебето си по-често.
Кърменето се предлага през първите 6 месеца
Както видяхме, кърменето е отлично както за майката, по този начин и за бебето! Това е идеалният метод да нахраните вашето мъниче през първите няколко месеца от живота му.

Световната здравна организация (СЗО) и Американската академия по педиатрия (AAP) предлагат извънредно кърмене най-малко през първите шест месеца от живота на вашето бебе. Вашето мъниче може да стартира да пробва твърда храна на към шест месеца, само че това не значи, че кърменето би трябвало да спре! Кърменето може да продължи колкото желаете.

А още доста забавни обстоятелства и потребни препоръки във връзка с кърменето можете да видите в новия епизод на „ Ох, на мама! Podcast ”.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР