Бременната 39-годишна лекарка Ирена Персенска, заловена да превозва мигранти, е

...
Бременната 39-годишна лекарка Ирена Персенска, заловена да превозва мигранти, е
Коментари Харесай

Бременната лекарка с мигрантите на свобода срещу 5 бона

Бременната 39-годишна лекарка Ирена Персенска, хваната да транспортира мигранти, е пусната от ареста против 5000 лева парична гаранция. Това оповестиха от Военно-окръжната прокуратура. Тя е привлечена като обвинена дружно със брачна половинка й, 40-годишният Д.Д. - военнослужещ - ефрейтор в отделение в Пловдивско, както и с 25-годишния Георги Божиков от село Труд. 

Екшънът се разиграл към 17 часа на 10 март. Тогава в региона на Хасково полицейски патрул спрял за инспекция БМВ, ръководено от военния.  Той се движел като пилотна кола на пътуващия зад него фолксваген, зад кормилото на който била лекарката. В колата, която тя карала, се намирали четирима незаконни сирийци. С нея в този миг пътувал и Георги. Установено е, че същия ден младежът от Труд превозвал други четирима чужденци – жители на Сирия, с ауди, само че колата му се развалила и той ги оставил в региона на парк „ Кенана “ край Хасково. По тази причина Георги се преместил в колата на бременната лекарка, оповестява Марица. 

Мигрантите са били качени в колите от региона на Любимец и са пътували към София. Те са минали незаконно през „ зелена “ граница с Турция.

Мъжете са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Вчера по искане на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив съдът е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР