Бременна жена пострада при инцидент в зоопарка в Стара Загора.

...
Бременна жена пострада при инцидент в зоопарка в Стара Загора.
Коментари Харесай

Пони отхапа два пръста на жена в старозагорския зоопарк

Бременна жена пострада при случай в зоопарка в Стара Загора. Това удостовери за Българска телеграфна агенция шефът на зоологическата градина доктор Ивелина Илиева. Нещастният случай е станал на 8 май, когато по време на разходка със фамилията си потърпевшата е пробвала да погали пони. Тя е минала защитните парапети и е провряла ръката си през защитните ограждения.

Жената разказала пред юриста си, че поискала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка. Лекарите от частната болница в Стара Загора са оказали първа помощ на потърпевшата.

„ Ани е в извънредно огромен потрес, посещава и психотерапевт, защото случаят става пред очите на брачна половинка и детето й. Към този миг най-важното е, дамата да роди безпроблемно и тогава ще предприемем нужните законови дейности. Все още не сме обсъждали какво ще вършим в бъдеще, само че евентуално ще търсим обезщетение, тъй като дамата е понесла телесна щета, която по силата на Закона би трябвало да бъде обезщетена. Поне в околните два месеца обаче няма да предприемем каквото и да е ", изясни пред държавното радио юристът на потърпевшата Трайко Иванов.

„ При обзор на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че потърпевшата, дружно с придружители, минава около две указателни табели, съдържащи възбрана за хранене и допир до животните. Табели с разпоредбите за държание на посетителите има на територията на целия зоопарк “, прецизират в позиция от пресцентъра на локалната администрация.

От управлението на община Стара Загора показват страдание към потърпевшата и молят посетителите да бъдат виновни към себе си и животните.

Това е първият случай на експанзия от животно в зоологическата градина, само че преди годинапоради неспазване на разпоредбите и непозволено хранене на животни от страна на гости почина бял паун.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР