Бременна жена ражда сама в затворническа килия в Тенеси

...
Бременна жена е родила детето си сама в затворническа килия
Коментари Харесай

Бременна жена е родила детето си сама в затворническа килия в Тенеси, след като е потърсила медицинска помощ, съобщи шерифът на окръг Монтгомъри.

Жената и бебето са били в стабилно състояние и под болнични грижи във вторник вечерта, казаха властите. Длъжностните лица не са споделили обяснение защо жената е била откарана в болница едва след като е родила. Тези, които раждат, докато са задържани, обикновено се отвеждат в болница по време на процеса на раждане, според неправителствената организация Penal Reform International.

Жената, която е била настанена в медицинска капсула в затвора в Монтгомъри, уведоми заместник за медицинско безпокойство около 11:30 сутринта в неделя, казаха служители. Лицензирана практическа медицинска сестра пристигна в рамките на няколко минути, след като помощникът се свърза с медицинския персонал.

Инцидент през 2018 г. в Денвър, жена каза, че молбите й за помощ са били игнорирани в продължение на пет часа. Жена в Мериленд през 2021 г. също каза, че е била принудена да роди сама в клетка.

В САЩ Законът за първата стъпка от 2018 г. изисква от Бюрото по правосъдна статистика да събира данни за резултатите от бременността във федералните затвори, но това не се отнася за щатските затвори и затвори, като този в Монтгомъри Окръг, където жената в Тенеси е родила в неделя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР