Брекзит ще има, със или без споразумение с ЕС. Той

...
Брекзит ще има, със или без споразумение с ЕС. Той
Коментари Харесай

Джонсън: Брекзит на 31 октомври - със или без споразумение

Брекзит ще има, със или без съглашение с Европейски Съюз. Той настава на 31 октомври, както е по проект. Това съобщи английският министър председател Борис Джонсън в трагично изказване довечера.

Аз не желая избори, не ги желаете и вие, е споделил още той.

Джонсън е подчертал желанието си за реализиране на сделка с Брюксел, само че позволява и вид без съглашение, в името на това срокът да бъде спазен.

Той изрично се опълчи на опитите на депутатите да издействат нова пролонгация.

Това написа Джонсън и в " Туитър ". Там министър председателят прикани депутатите да не поддържат " безсмисленото " предложение на водача на лейбъристите Джереми Корбин.

Припомняме, че през днешния ден се стигна до спекулации за съдбоносен ход на Джонсън, с цел да спре " бунтарите " измежду депутатите.

Според слуховете, министър председателят се готви да разгласи предварителни избори на 14 октомври, в случай че депутатите се опитат да спрат Брекзит без съглашение при гласуването в Народното събрание.

Срещата на върха на Европейски Съюз ще се организира на 17 октомври и при неподходящ излаз от гласуването в Лондон, Джонсън ще насрочи вота на 14 октомври.

Очакванията бяха още в сряда министър председателят да разгласи решението си след изключителна среща на кабинета довечера.

Отделно, той е заплашил с чистка инакомислещите си съпартийци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР