Брекзит помогна на Великобритания да ускори историческото разпространение на ваксина

...
Брекзит помогна на Великобритания да ускори историческото разпространение на ваксина
Коментари Харесай

Брекзит помогнал на Великобритания да ускори одобрението на COVID-19 ваксина

Брекзит оказа помощ на Англия да форсира историческото разпространяване на ваксина против COVID-19, до момента в който Европейският съюз изостава във връзка с личното си утвърждение. Това разгласи английският здравен министър Мат Ханкок, представен от " Франс прес ".

Но английската Агенция за контролиране на медикаментите и здравните артикули, откакто даде зелена светлина за потреблението на имунизацията на Pfizer-BioNTech, излезе с по-нюансирана позиция.

" Докато по-рано тази година бяхме в Европейската организация по медикаментите, поради Брекзит успяхме да вземем решение да създадем това въз основата на английския регулатор, регулатор от международна класа ", сподели Ханкок пред радио " Таймс ".
 Англия първа на Запад утвърди ваксина против ковид Обновена
Англия първа на Запад утвърди ваксина против ковид

Британска комисия утвърди имунизацията на Pfizer/BioNTech

Като резултат Англия съумя да " не върви с темпото на европейците, които се движат малко по-бавно ", означи той.

Англия публично излезе от Европейски Съюз през януари, а Европейската организация по медикаментите се реалокира от Лондон в Амстердам.

Но страната остава в временен интервал след Брекзит до края на тази година и към този момент към момента се ползват фармацевтичните регулации на Европейски Съюз.

" Успяхме да обявим доставката на тази ваксина, като използваме разпореждания според законодателството на Европейски Съюз, които съществуват до 1 януари ", сподели изпълнителният шеф на MHRA Джун Рейн на конференция.

" Нашата скорост и нашите доставки зависят напълно от наличните данни в нашия настоящ обзор ", акцентира тя, настоявайки, че организацията не е подхванала никакви директни пътища при одобряването на имунизацията.

Във вторник EMA съобщи, че ще организира изключително съвещание на 29 декември " най-късно ", с цел да прегледа личното си утвърждение за незабавни случаи за имунизацията, създадена от немския BioNTech и американския колос Pfizer.

Друга американска компания Moderna съобщи, че подава молба в понеделник за незабавно разрешаване на имунизацията си в Съединени американски щати и Европа.

Междувременно Англия и Европейски Съюз са в напрегнати договаряния за основаване на ново комерсиално партньорство от 1 януари.

Неспазването на съглашение ще наруши съществено търговията сред каналите, макар че Ханкок споделя, че самолетите са в подготвеност да заменят корабите за ферибот на доставките на имунизацията Pfizer-BioNTech до Англия от индустриалната й база в Белгия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР