Брекзит, неспазването на върховенството на закона в Румъния и защитата

...
Брекзит, неспазването на върховенството на закона в Румъния и защитата
Коментари Харесай

ЕП се събира на последна пленарна сесия преди изборите за подновяване на състава му

Брекзит, неспазването на върховенството на закона в Румъния и отбраната на външните граници на Евросъюза - това ще бъдат измежду водещите тематики на започващата през днешния ден последна пленарна седмица на евродепутатите в Страсбург преди евроизборите през май.

Въпросът за спазването на правилата на правовата страна в Румъния ще бъде обсъден през днешния ден с Еврокомисията в пленарна зала в Страсбург. Още през ноември предходната година Европейският парламент изрази угриженост за правосъдните промени в страната, предупреждавайки, че те могат да изложат на риск разделянето на управляващите и да подкопаят битката с корупцията.

В седмичната стратегия на евродепутатите е и удължаването на периода на периода на участие на Англия до 31 октомври, дебатът ще бъде с представители на Съвета и Еврокомисията.

Новите ограничения за усилване на Европейската организация за гранична и брегова защита ще бъдат разисквани и гласувани в сряда. Те плануват основаването до 2027 година на непрекъснат корпус от 10 000 гранични чиновници.

Във вторник ще бъде гласувана актуализация на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите, за справяне с казуса с подвеждащите рейтинги в онлайн пазарите и двойното качество на продуктите.

Работата в границите на осмия мандат на Европейския парламент завършва на 18 април. Дългосрочният бюджет на Европейски Съюз, изборът на европейски основен прокурор, както и общите правила за убежището и промяната на разпоредбите от Дъблин обаче остават тежките въпроси, на които по този начин и не бе открито решение в този мандат. Съдбата на противоречивия пакет „ Мобилност “ също ще бъде се взема решение от новите евродепутати. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР