Брекзит може да направи така, че британската автомобилна индустрия да

...
Брекзит може да направи така, че британската автомобилна индустрия да
Коментари Харесай

Британската автомобилна индустрия може да изчезне заради брекзит

Брекзит може да направи по този начин, че английската автомобилна промишленост да изчезне изцяло.

„ Има риск автомобилната промишленост във Англия да изчезне, в случай че няма митнически съюз след брекзит ”, сигнализира Пол Дрехслер, президент на Конфедерацията на английския бизнес (CBI) - една от най-големите бизнес организации на Острова, предава CNN.

Англия се готви да напусне Европейския съюз в края на месец март идната година, само че английското държавно управление към момента не е изяснило по какъв начин ще се действа с търговията, откакто страната загуби всичките си привилегии, вървящи ръка за ръка с участието в Общността.  

Един от най-големите въпроси е по какъв начин ще се третира английският експорт откакто страната излезе от Европейски Съюз, написа profit.bg.

Понастоящем тя е член на митническия съюз на Европейски Съюз, по силата на които всички 28 членки действат като обединен пазар без мита за импорт или експорт от една държава-членка в друга.

Британският министър председател Тереза Мей изключва присъединяване в предстоящ митнически съюз, като понастоящем обмисля други възможности. Но всички оферти до момента бяха отхвърлени от Брюксел или разчитат на нови технологии, които, съгласно критиците на Мей, към момента не съществуват.

„ Ако нямаме митнически съюз, има браншове в производството във Англия, които са изправени пред риска да изчезнат ”, споделя Дрехслер. „ Това е действителността ”, прибавя той.

Експертите разясняват, че неналичието на напредък в договарянията с Брюксел и приближаващите крайни периоди тормозят вложителите и бизнеса.

„ Продължаваме да нямаме изясненост по отношение на бъдещата посока на брекзит на равнище елементи, които касаят вложението. Да, имаме велики речи, само че това, което има значение за бизнеса, са детайлите ”, споделя Дрехслер.

Британската автомобилна промишленост дава работа на над 800 хиляди служащи и мощно зависи от комплицирана верига от снабдители, разпръснати из целия Европейски Съюз. Около 45% от колите, създавани на Острова, се продават на европейския пазар.

Инвестициите в английския авто бранш понижиха с 34% през 2017 година, до 1.5 милиарда $, по данни на Society of Motor Manufacturers and Traders.

По думите на Дрехслер, забавянето в вложенията се е трансформирало в доста необятен проблем.

„ Всеки божи ден на работа в CBI се срещам с решения... по отношение на отлагания и отлагане на вложения ”, прибавя президентът на браншовата организация.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР