Брекзит е огромна икономическа възможност“. Това обяви новият британски премиер

...
Брекзит е огромна икономическа възможност“. Това обяви новият британски премиер
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Брекзит е огромна икономическа възможност

Брекзит е „ голяма икономическа опция “. Това разгласи новият английски министър председател Борис Джонсън, представен от Агенция Франс Прес. По думите му разводът сред Лондон и Брюксел е бил третиран от неговата предшественичка Тереза Мей като „ неизбежно и неподходящо метеорологично събитие “.

 © БГНЕС
Джонсън направи изявлението в Манчестър, където даде обещание нови вложения и ускорение на договарянията за търговията в интервала след излизането от Европейски Съюз и безмитни зони на пристанищата, с цел да се подкрепи стопанската система на Обединеното кралство.

“Когато хората избраха да напуснем Европейски Съюз, те не просто гласоподаваха против Брюксел, те гласоподаваха също и срещи Лондон ”, съобщи английският министър председател.

Джонсън даде обещание да даде повече пълномощия на локалните общности, както и да влага в инфраструктурата по време на речта си, фокусирана напълно върху вътрешните проблеми на Англия.

„ Да си върнем контрола не значи единствено Уестминстър да си върне суверенитета от Европейски Съюз. Това значи нашите градове и села да могат да се ръководят сами “, безапелационен беше Джонсън.

„ Напускането на Европейски Съюз е голяма икономическа опция да създадем неща, които не са ни били позволявани от десетилетия “, добави той.

На въпрос за опцията за предоговаряне на съглашението за Брекзит Джонсън беше безапелационен, че има предпочитание за диалози с европейските сътрудници, само че единствено, в случай че защитната уговорка бъде отстранена от договорката, подписана от Тереза Мей.

Мярката цели да подсигури безпрепятственото придвижване на артикули и хора след Брекзит сред Северна Ирландия, която е в рамките на Обединеното кралство, и Република Ирландия, която остава членка на Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР