Брекзит е една от най-грандиозните грешки“ в историята на ЕС,

...
Брекзит е една от най-грандиозните грешки“ в историята на ЕС,
Коментари Харесай

Туск: Брекзит е една от най-грандиозните грешки

Брекзит е „ една от най-грандиозните неточности “ в историята на Европейски Съюз, последвана от акция, белязана от „ невиждана подготвеност да се лъже “. Това съобщи в изявление за английския „ Гардиън “ и още шест европейски издания някогашният ръководител на Европейския съвет Доналд Туск.

В първото си изявление откогато напусна поста предходната седмица Доналд Туск уточни, че Брекзит е бил едно от най-тъжните и мъчителни прекарвания през петте години на работа – плевел интервал, белязан още с рецесията на Гърция в еврозоната, яростни разногласия за имиграцията и избора на Доналд Тръмп.
Туск влезе в несъгласие с някои други европейски водачи със мнението си, че към момента е по-добре и за Европейски Съюз, и за Обединеното кралство, в случай че Брекзит не се случи. Много дипломати се притесняват, че втори референдум, който би довел до оставане, ще задълбочи разликите във Англия, което пък ще блокира вземането на решения в Европейски Съюз – нещо, което Туск изцяло отхвърля.
Доналд Туск упрекна някогашния английски министър председател Дейвид Камерън за „ грешката, че е провел референдум, който е нямал късмет да завоюва ”. Туск подлага на критика френския президент Еманюел Макрон за фразата, че „ НАТО е в мозъчна гибел “ и че отхвърля да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз с Македония и Албания.
„ Ако би трябвало да приемем Макрон като предстоящ водач за цяла Европа, от политическа позиция ние имаме потребност от политик, който е по-отговорен за Европейски Съюз като цяло, а освен за Франция “, сподели Туск. Той съпостави Макрон с Ангела Меркел, която води акцията за консолидираното на шестте страни от Западните Балкани, като уточни, че тя постоянно е подготвена да мисли за Европа като цяло и да пожертва някои вътрешни и национални ползи, с цел да отбрани Европа като цяло. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР